Kurz zdravé výživy: Naučte se orientovat v záplavě informací a jednoduše dobře jíst

Kurz zdravé výživy: Naučte se orientovat v záplavě informací a jednoduše dobře jíst

Cílem kurzu výživy je vám předat odborné informace a zkušenosti, které se často běžně nedozvíte, přivést vás ke kritickému zamyšlení a v neposlední řadě k prozření, že zdravé stravování je mocný nástroj k ukotvení dobrého zdraví a aktivního života. Chcete získat potřebné „know-how" pro sestavování vlastního zdravého jídelníčku i jídelníčku svých blízkých? Pak jste na dobré cestě, která začíná na našem kurzu.

„Nehledejme složitost v něčem, co je tak jednoduché“

  • výživa z odborného pohledu, ale přístupnou formou
  • jak využít stravu jako nástroj pro zdraví
  • praktické informace o potravinách a vyvrácení mýtů
  • strava zdravým selským rozumem

Zatímco dříve bylo informací o výživě nedostatek, nyní, v době výživového boomu a internetu, se objevuje zmatek a informací je až příliš. Čemu pak máme ale věřit, když každý tvrdí něco jiného a v podstatě vše zní ve finále velmi věrohodně? Pojďte se naučit zdravě jíst a změnit stravování tak, abyste výživu využili jako mocný nástroj, kterým si dokážete zkvalitnit život. 

V kurzu zdravé výživy se zaměříme pouze na reálné, pravdivé a hlavně praktické informace, bez zabarvení výživovými styly a potravinářského byznysu. Naučíte se orientovat v potravinách, budete schopní sestavit individuální jídelníčky na míru vám i vašim blízkým a hlavně získáte dostatek vědomostí na to, abyste většinu informací, které se k vám dostanou, dokázali vyhodnotit podle svého zdravého selského rozumu.

Náplň

  • základní makro- a mikrosložky stravy
  • trávicí, hormonální, imunitní a detoxikační systémy těla
  • léčiva, aditiva, doplňky stravy, suplementy aj.
  • klady a zápory výživových stylů (paleo, vegetariánství, veganství, strava dle krevních skupin apod.)
  • výživa z pohledu ajurvédy
  • metabolická typologie ­– jak si pro sebe najít vhodné stravování
  • výživa v jednotlivých etapách života (výživa dětí, v těhotenství, v/při menopauze, ve stáří apod.)
  • výživa 21. století – potraviny a jejich složení
  • základní tvorba jídelníčků a energetické kalkulace
  • sestavování jídelníčků dle individuality jedince a jeho potřeb

Délka kurzu: 6 dní (3 víkendy)

Cena: 10 500 Kč

Termíny:

1. víkend: 9.-10. 2. 2019

2. víkend: 2.-3. 3. 2019

3. víkend: 30.-31. 3. 2019

Odborný garant: RNDr. Michaela Bebová

Speciální host: MUDr. Marie Skalská

Místo konání: Praha

Přihláška ZDE!

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Komentáře