Opalování na home office: Vykouzlete přirozené opálení v pohodlí domova

Opalování na home office: Vykouzlete přirozené opálení v pohodlí domova
zdroj: Shutterstock

Kdo by netoužil po sametově hebké a přitažlivě snědé pleti evokující teplo a pohodu letních dovolených. Jenže v dlouhé a chladné zimě, bez pravidelného přísunu přirozeného slunečního světla, se „bronz“ chytá velmi těžko. Poradíme, jak zdravého opálení docílit snadno a přímo z pohodlí domova.

Doba letních dovolených je zatím v nedohlednu, solária jsou zavřená a na lyžování a slunění se v Alpách kvůli panující pandemii také příliš spoléhat nemůžeme. Místo surfování po vlnách a bezstarostného slunění se se v posledních měsících oddáváme spíše surfování po internetu a na home office sníme o tom, kam se zase vydáme, až se bude moct volně cestovat, až zase svět bude alespoň trochu bezpečný. A během toho bledneme, ztrácíme zdravý odstín a čím dál více si začínáme připadat jako „ředitel/ka vápenky“.

Proč se nebát samoopalovacích přípravků
Touhy pro krásně snědé a zdravě vypadající pokožce se ale ani tak nemusíte vzdát. Zkraťte si čekání na sluneční paprsky užitím nějakého kvalitního samoopalovacího krému nebo samoopalovací pěny, které kromě toho, že dodají žádaný atraktivní odstín, pokožku také hydratují a postarají se tak o její výživu i mladistvý a čerstvý vzhled. Již dávno není pravda, že samoopalovacích krémů a bronzerů se musíte bát, protože na vašem těle zanechají ošklivé flíčky a každý tak pozná, jak jste přitažlivé barvy dosáhli. Vše závisí na výběru správného produktu (barva musí vypadat přirozeně) a správném nanášení. Poradíme, jak na to.

Jak zvolit správný odstín
Nemusíte tesknit nad zavřenými solárii, nádherně přirozený opálený vzhled můžete vykouzlit z pohodlí domova s použitím samoopalovacího krému, pěny nebo bronzeru. Aby ale výsledek vypadal skutečně přirozeně, neměli byste podcenit výběr vhodného odstínu. Nesejde na tom, zda zvolíte samoopalovací sprej, mléko, krém či pěnu, v tomto případě záleží na odstínu, po kterém sáhnete. Vybavte si, jak vypadáte, když se v létě nebo soláriu opálíte. Každý mý jiný pigment a od něj se odvíjí i míra snědosti následného opálení. Aby se odstín po použití samoopalovacího krému podobal tomu, jehož dosáhnete přirozeným opalováním se, měli byste vybrat přípravek jen o odstín, maximálně o dva tmavší, než je vaše přirozená barva pleti.

Po jakém druhu samoopalovacího přípravku sáhnout
Každý druh samoopalovacího přípravku má něco do sebe, pokud však s jejich užíváním nemáte zkušenosti, nejlépe vám poslouží samoopalovací pěna. Ta se totiž velmi snadno roztírá, čímž zcela eliminuje vytváření případných nežádoucích flíčků. Snadnou aplikaci a rychlé zasychání nabízí také samoopalovací olej – bude vám vyhovovat zejména v případě, že jako ochranu před sluncem používáte opalovací oleje a máte zkušenosti s jejich roztíráním. Absolutní klasiku potom představuje samoopalovací krém nebo mléko, které pokožce dodají nejen svěží odstín, ale také ji vyživí a postarají se o její hydrataci. Pamatujte také na to, že na obličej byste nikdy neměli užívat stejného přípravku jako na zbytek těla, protože pleť je zde o mnoho jemnější. Proto byste pro tento účel vždy měli použít speciální samoopalovací krém na obličej.

Správná aplikace je základem úspěchu
Vedle výběru vhodného samoopalovacího přípravku je pro žádaný výsledek nezbytné dodržet také zásady správné aplikace. Výskytu nežádoucích flíčků zamezíte, když před nanášením provedete důkladný peeling celého těla a lokty i kolena namažete hydratačním krémem. Přípravek následně nanášejte rovnoměrně a v tenkých vrstvách směrem od chodidel, nikoliv naopak. Po natření si důkladně umyjte ruce a počkejte 20 minut, než krém zaschne. S perfektním rozetřením pomohou speciální rukavice na samoopalovací krém.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!