Kupujte české maso – je lepší, než si myslíte. Co dalšího radí odbornice na bezpečnost potravin?

Kupujte české maso – je lepší, než si myslíte. Co dalšího radí odbornice na bezpečnost potravin?
zdroj: Shutterstock

Maso je součástí jídelníčku většiny lidí. V posledních letech ale získává konvenční produkce špatnou pověst a ve společnosti se šíří řada nepravdivých tvrzení. Jak je to s kvalitou masa u nás a jaká základní opatření bychom měli při nákupu a manipulaci s masem dodržovat?

V 10 + 1 otázkách jsme si povídali s doktorkou Hanou Brožkovou z firmy Bureau Veritas, která je auditorkou hygieny a bezpečnosti potravin.

Sledujte náš kanál na youtube

Tatarák jen třený, kuřecí jen české...
Češi mají rádi maso a masné produkty. Tradiční zabijačka, tatarák s osmaženým topinkami, grilované steaky nebo tradiční svíčková k nedělnímu obědu a rohlík se šunkou ke svačině. Zajímá nás ale kvalita a dáváme ji přednost před kvantitou? Jsou opravdu uzeniny z Německa kvalitnější než u nás?
V posledním roce média přinesla několik případů záchytu masa nakaženého Salmonellou. Maso většinou pocházelo z Polska. Před touto bakterií, která může způsobit nepříjemné zdravotní komplikace je potřeba se umět chránit. Třeba tak, že maso vždy poctivě tepelně opracujete nebo tak, že vždy budete dodržovat hygienu manipulace. Jaké zdravotní dopad může konzumace nakaženého masa mít a jak se efektivně chránit?
Odpovědi na tyto a další otázky uslyšíte v rozhovoru.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Videorozhovor