{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Zahřívající potraviny dle tradiční čínské medicíny

Každá potravina nám přináší určité spektrum živin a s nimi také termický účinek. Pod tímto pojmem si můžeme představit, že se naše tělo po snědení dané potraviny buď zahřívá, nebo ochlazuje. Nejedná se o fyzickou teplotu potraviny v daný moment, ale o její schopnost navodit specifický pocit v těle. Jednoduše řečeno, i chilli paprička vytažená z mrazničky nás zahřeje. Toto působení bylo známo už starým východním kulturám, které stavěly na konceptu jednotné energie dvou protichůdných sil jin a jang, jež se promítají i do naší stravy

  • zdravá strava

Mohlo by vás zajímat

Zapomeňte na probiotika – tohle je novinka, která stojí za pozornost.
Co se stane s vaším životem, když do něj vpustíte rituály?
Správné dýchání = více energie a méně stresu. Umíte to?
Horko a akné? Zjistěte, jak ochránit pleť před zhoršením!
Rodiče pozor: Tohle jsou svačiny, se kterými u dětí nejen vyhrajete, ale uděláte i něco pro jejich zdraví
Houby a dieta: Jíte je správně, nebo děláte častou chybu, která brání hubnutí?
Trápí vás unavená pleť? Zde sou sezónní potraviny, které z ní udělají zázrak bez drahé kosmetiky
Zapomeňte na jahody – teď vládnou švestky, mirabelky a hrozny! Víte, co z nich připravit?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email