{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Chemie v kuchyni: Proč vzniká okolo uvařeného žloutku šedý kruh?

Máte rádi vejce natvrdo? Pak jste si určitě všimli šedého prstence okolo žloutku, když občas jejich vaření přetáhnete. Mnoho z nás má jistě tento vjem zafixovaný z dob školy či táborů, kdy jsme dostávali vařené vejce ke koprovce či po plátcích na chleba namazaný máslem. Téměř vždy tam byl.

  • zdravá strava

Mohlo by vás zajímat

Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Zapomeňte na probiotika – tohle je novinka, která stojí za pozornost.
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email