{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Chemie v kuchyni: Proč vzniká okolo uvařeného žloutku šedý kruh?

Máte rádi vejce natvrdo? Pak jste si určitě všimli šedého prstence okolo žloutku, když občas jejich vaření přetáhnete. Mnoho z nás má jistě tento vjem zafixovaný z dob školy či táborů, kdy jsme dostávali vařené vejce ke koprovce či po plátcích na chleba namazaný máslem. Téměř vždy tam byl.

  • zdravá strava

Mohlo by vás zajímat

Ochrana těla před vedrem: Nejlepší tipy, jak se ochladit i bez klimatizace
Mozek na restart: Proč dopaminový detox mění, jak pociťujete radost
Močovina v krému? Ano! A vaše pokožka vám poděkuje
Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek
Virus Epstein-Barrové (EBV) – příznaky, diagnóza a léčba
NMN (nikotinamidmononukleotid): látka slibující dlouhověkost
Jak menstruační cyklus ovlivňuje čich a chutě
Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email