{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Sušené datle – odkud pochází jejich tradice u nás a jaké mají využití při pečení

Chléb pouště nebo koláč chudých – tak se říká datlím. Jde o sladké exotické plody, které u nás najdete zejména v jejich sušené podobě. Již dlouhou dobu jsou skvělou a nepostradatelnou součástí kuchyně, zejména pro sladké recepty. S rostoucí oblibou raw pokrmů roste i jejich spotřeba, díky lepivé konzistenci navíc dokážou úžasně držet těsto pohromadě. Datle jsou příjemně sladké s karamelovými tóny, proto jsou oblíbenou náhradou cukru a dalších sladidel. Proč bychom si je měli dopřát a jak je nejlépe využít?

  • cukr
  • Vánoce

Mohlo by vás zajímat

Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Zapomeňte na probiotika – tohle je novinka, která stojí za pozornost.
Co se stane s vaším životem, když do něj vpustíte rituály?
Správné dýchání = více energie a méně stresu. Umíte to?
Horko a akné? Zjistěte, jak ochránit pleť před zhoršením!
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email