{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Mirabelky a špendlíky – polozapomenuté ovoce pro ten nejlepší koláč

Letošní úroda ovoce a zeleniny byla i přes velká sucha naprosto famózní. Tolik plodů! Užívali jsme si ve velkém jahod a rebarbory a ještě si užíváme např. borůvek, meruněk, broskví a švestek. V záplavě tradičních druhů ovoce občas zapomínáme na to, co nám roste často doslova za domem či planě v přírodě. Mirabelky a špendlíky nepatří zrovna k druhům ovoce, kterým bychom se chlubili, i oni si ale zaslouží pozornost. Jejich sladko-kyselá chuť je výborná pro přípravu zavařenin, ale i chutných koláčů. Pravda, vypeckovat plody je trochu dřina, výsledek ale stojí rozhodně za to.

  • recept

Mohlo by vás zajímat

Ochrana těla před vedrem: Nejlepší tipy, jak se ochladit i bez klimatizace
Mozek na restart: Proč dopaminový detox mění, jak pociťujete radost
Močovina v krému? Ano! A vaše pokožka vám poděkuje
Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek
Virus Epstein-Barrové (EBV) – příznaky, diagnóza a léčba
NMN (nikotinamidmononukleotid): látka slibující dlouhověkost
Jak menstruační cyklus ovlivňuje čich a chutě
Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email