{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Mirabelky a špendlíky – polozapomenuté ovoce pro ten nejlepší koláč

Letošní úroda ovoce a zeleniny byla i přes velká sucha naprosto famózní. Tolik plodů! Užívali jsme si ve velkém jahod a rebarbory a ještě si užíváme např. borůvek, meruněk, broskví a švestek. V záplavě tradičních druhů ovoce občas zapomínáme na to, co nám roste často doslova za domem či planě v přírodě. Mirabelky a špendlíky nepatří zrovna k druhům ovoce, kterým bychom se chlubili, i oni si ale zaslouží pozornost. Jejich sladko-kyselá chuť je výborná pro přípravu zavařenin, ale i chutných koláčů. Pravda, vypeckovat plody je trochu dřina, výsledek ale stojí rozhodně za to.

  • recept

Mohlo by vás zajímat

Dušičky a vůně: Co možná nevíte o vůních a bylinách ve spojení se smrtí
Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email