{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Jak se stravovat při laktózové intoleranci? Dnes si již nemusíte odpírat mléčné výrobky!

Různé druhy mléčných výrobků patří mezi oblíbenou součást jídelníčků. A není divu. Pokud zvolíte ty správné druhy, dodáte tělu slušnou dávku bílkovin, vápníku nebo přátelských bakterií. Přibývá ale jedinců, kteří nemohou klasické mléčné výrobky konzumovat ze zdravotních důvodů. U dětí se může objevit brzy po narození alergie na mléčnou bílkovinu, a kdykoliv během života pak laktózová intolerance. Pro ty, kteří laktózu nemohou nebo nechtějí, roste v obchodech počet mléčných výrobků, které jsou laktózy zbavené. Existuje také mnoho rostlinných verzí. Jak se ve všech těchto výrobcích vyznat? Jak poznáte intoleranci na laktózu? A v čem se liší od alergie na mléčnou bílkovinu?

  • zdraví
  • mléčné výrobky
  • laktózová intolerance

Mohlo by vás zajímat

Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
S prvními silnými slunečními paprsky se začínají ozývat alergie na slunce. Jak se chránit?
Jak si poradit s nepříjemným alergickým svěděním očí
Jak si užít Velikonoce bez odpírání a bez kil navíc
Mikroplasty v těle: Skrytá hrozba, které se (ne)vyhneme?
Zažívací potíže po dietních chybách: Jak si rychle pomoci?
Půst jako vzpruha pro organismus i záležitost duchovní a ekologická
Bosá chůze: Přínosy, rizika a pohled odborníků
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email