{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Pastinák: Co byste o něm měli vědět a proč by měl mít místo ve vašem jídelníčku?

Dá se jíst syrový i vařený, i když ve srovnání s mrkví má trochu dřevitou strukturu. Pozor si musíte dávat při jeho sklízení – listy pastináku setého nejsou jedlé a mohou podráždit pokožku, proto je praktické si před manipulací s nimi nasadit rukavice. Tím ale nevýhody této dvouleté rostlinky z čeledi miříkovité končí, protože dál už nabízí jen samé benefity. Proč dát pastináku šanci?

  • zelenina
  • vláknina

Mohlo by vás zajímat

Třešně jako silný zdroj antioxidantů a anti-agingový prostředek
Virus Epstein-Barrové (EBV) – příznaky, diagnóza a léčba
NMN (nikotinamidmononukleotid): látka slibující dlouhověkost
Jak menstruační cyklus ovlivňuje čich a chutě
Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
S prvními silnými slunečními paprsky se začínají ozývat alergie na slunce. Jak se chránit?
Jak si poradit s nepříjemným alergickým svěděním očí
Jak si užít Velikonoce bez odpírání a bez kil navíc
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email