{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Sója je bohatá na fytoestrogeny, její konzumace ale není vhodná pro každého

Sója a sójové výrobky patří dnes již ke standardním potravinám bez alternativní nálepky. Jen k málokteré potravině se však za poslední léta změnil přístup tak výrazně, jako k sóji. Jednu dobu byla oslavovaná, také až přeceňovaná a poté i zatracovaná. Se sójou to dosud bylo jako na houpačce. Jde o zázračnou superpotravinu nebo jen o přeceňovanou luštěninu, která se v nízké kvalitě skrývá v lecjakém zpracovaném výrobku?

  • zdravá strava
  • bílkoviny

Mohlo by vás zajímat

Jak zasklení balkonu ovlivňuje kvalitu vzduchu v bytě a vznik plísní
Dušičky a vůně: Co možná nevíte o vůních a bylinách ve spojení se smrtí
Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email