{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Jackfruit – ovoce, které svou strukturou nahradí maso v rostlinné kuchyni

V poslední době můžeme pozorovat zvýšený zájem o různé výrobky nahrazující maso. Důvodů je hned několik, například etika, ekologie či zdraví. Přichází tedy skutečně doba, kdy živočišné maso budeme nahrazovat rostlinnými alternativami? Možnosti jsou dnes celkem rozšířené. Úskalím pak může být odlišná kvalita těchto „náhražek“. Jistě znáte klasické sójové výrobky, různé druhy obilovin nebo jiných luštěnin, ze kterých jsou alternativy vyráběny. Už jste ale slyšeli o chlebovníku?

  • ekologie
  • maso
  • potraviny

Mohlo by vás zajímat

Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Zapomeňte na probiotika – tohle je novinka, která stojí za pozornost.
Co se stane s vaším životem, když do něj vpustíte rituály?
Správné dýchání = více energie a méně stresu. Umíte to?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email