{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Mák není jen posypka na rohlík. Proč a v jaké formě ho zařadit do jídelníčku?

V našich končinách se používá od nepaměti. Někteří na něj nedají dopustit, jiní ho nemohou ani vidět, a to je škoda. Je to přírodní poklad. V kuchyních se s ním kouzlí již dlouhá léta, snad každý zná jídla jako jsou makové záviny, škubánky s mákem, koláčky, makovec nebo je mák běžnou součástí slaného pečiva jako posyp. Mák bychom si rozhodně měli dopřát, a to pro jeho úžasné složení a účinky na naše zdraví.

  • vápník
  • minerály

Mohlo by vás zajímat

Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Zapomeňte na probiotika – tohle je novinka, která stojí za pozornost.
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email