{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?

Pažitka neboli šnytlík je oblíbenou bylinkou mnoha kuchyní. Není divu, jedná se o chutnou rostlinku s ostřejší chutí, svěžím aroma, navíc se snadno pěstuje a nevyžaduje žádnou extra péči. Chutí připomíná cibuli, hodí se tedy do mnoha pokrmů, navíc podporuje trávení a dokáže nahradit sůl. A to je v dnešní přesolené době velmi potřeba. Právě nastalo období, kdy se pažitce daří už i venku, zasadit ji ale můžete i do květináče za oknem nebo na balkoně.

  • zdravá strava
  • bylinky
  • léto
  • vůně

Mohlo by vás zajímat

Zapomeňte na jahody – teď vládnou švestky, mirabelky a hrozny! Víte, co z nich připravit?
Nadýmání a dech s odérem zkažených vajec. Tyto příznaky poukazují na málo známý zdravotní problém
Nadměrné pocení: Kdy je to ještě normální a kdy už jde o nemoc?
Zářivá pleť bez mastnoty: Jak si vybrat správný opalovací krém pro mastnou pleť?
Hormony vzhůru nohama? Jak zvládnout návaly horka a další potíže po čtyřicítce!
Dlouhé řasy a husté obočí? Příroda má recept!
Letní stůl v plné síle: Co vařit, když teploměr stoupá
Tejpování proti vráskám: Hit, který hýbe internetem
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email