{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Kombucha, cider, kefír nebo lassi. Fermentované nápoje zažívají boom. V čem jsou pro nás tak zdravé?

Fermentované nápoje jsou ústředním prvkem mnoha kultur po celém světě. Nabízí rozmanitost chutí a textur, které nelze napodobit jinými druhy výroby než právě kvašením. Jde o nápoje získané fermentací, procesem přeměny sacharidů na alkohol nebo různé kyseliny působením kvasinek, bakterií nebo jiných mikroorganismů. Najdete mezi nimi nejen kombuchu a kefír, ale třeba také řemeslná piva.

  • trávení
  • mléčné výrobky
  • metabolismus

Mohlo by vás zajímat

NMN (nikotinamidmononukleotid): látka slibující dlouhověkost
Jak menstruační cyklus ovlivňuje čich a chutě
Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
S prvními silnými slunečními paprsky se začínají ozývat alergie na slunce. Jak se chránit?
Jak si poradit s nepříjemným alergickým svěděním očí
Jak si užít Velikonoce bez odpírání a bez kil navíc
Mikroplasty v těle: Skrytá hrozba, které se (ne)vyhneme?
Zažívací potíže po dietních chybách: Jak si rychle pomoci?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email