{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Moře nemáme, ale ryby bychom měli konzumovat pravidelně. V čem je jejich přínos pro zdraví?

Ryby a pokrmy z nich by měly být nedílnou součástí zdravého stravování. Každý dnes již ví, že ryby jsou zdrojem mnoha cenných látek a měly by být pravidelně zařazovány do našich jídelníčků, a to nejlépe dvakrát týdně. Bohužel realita je taková, že česká populace neplní dané doporučení ani ze třetiny. Lidé u nás ryby obecně jedí až příliš málo, případně je jejich volba omezená pouze na konzervované ryby či nekvalitní kupované rybí saláty a pomazánky. Zařadit do stravy čerstvé rybí maso je přitom velmi jednoduché. Dá se najít kvalitní zdroj, a i příprava bývá snadná a rychlá. Jaké přínosy mají ryby pro naše zdraví? A jak je nejlépe upravit?

  • vitamíny
  • vápník
  • omega-3

Mohlo by vás zajímat

Dušičky a vůně: Co možná nevíte o vůních a bylinách ve spojení se smrtí
Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email