{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Moře nemáme, ale ryby bychom měli konzumovat pravidelně. V čem je jejich přínos pro zdraví?

Ryby a pokrmy z nich by měly být nedílnou součástí zdravého stravování. Každý dnes již ví, že ryby jsou zdrojem mnoha cenných látek a měly by být pravidelně zařazovány do našich jídelníčků, a to nejlépe dvakrát týdně. Bohužel realita je taková, že česká populace neplní dané doporučení ani ze třetiny. Lidé u nás ryby obecně jedí až příliš málo, případně je jejich volba omezená pouze na konzervované ryby či nekvalitní kupované rybí saláty a pomazánky. Zařadit do stravy čerstvé rybí maso je přitom velmi jednoduché. Dá se najít kvalitní zdroj, a i příprava bývá snadná a rychlá. Jaké přínosy mají ryby pro naše zdraví? A jak je nejlépe upravit?

  • vitamíny
  • vápník
  • omega-3

Mohlo by vás zajímat

Odbornice radí, jak číst etikety potravin a čeho si na nich primárně všímat
Rady pro začínající běžce: intervaly, tempo, regenerace nebo volba kroků
Znáte renkon? Tato exotická potravina má silnou tradici v Číně a mnoho prospěšných účinků na zdraví
Chyby chronických dietářek, kterých byste se měly vyvarovat
Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Trápí vás po jídle migrény, nevolnosti nebo vyrážka? Možná máte nedostatek enzymu DAO
Pravidla sázení rajčat v květnu – kdy je zasadit a jak o ně pečovat?
Těhotenská cukrovka: Komu hrozí, jak se diagnostikuje a jak se léčí
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email