{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Moře nemáme, ale ryby bychom měli konzumovat pravidelně. V čem je jejich přínos pro zdraví?

Ryby a pokrmy z nich by měly být nedílnou součástí zdravého stravování. Každý dnes již ví, že ryby jsou zdrojem mnoha cenných látek a měly by být pravidelně zařazovány do našich jídelníčků, a to nejlépe dvakrát týdně. Bohužel realita je taková, že česká populace neplní dané doporučení ani ze třetiny. Lidé u nás ryby obecně jedí až příliš málo, případně je jejich volba omezená pouze na konzervované ryby či nekvalitní kupované rybí saláty a pomazánky. Zařadit do stravy čerstvé rybí maso je přitom velmi jednoduché. Dá se najít kvalitní zdroj, a i příprava bývá snadná a rychlá. Jaké přínosy mají ryby pro naše zdraví? A jak je nejlépe upravit?

  • vitamíny
  • vápník
  • omega-3

Mohlo by vás zajímat

Houby a dieta: Jíte je správně, nebo děláte častou chybu, která brání hubnutí?
Trápí vás unavená pleť? Zde sou sezónní potraviny, které z ní udělají zázrak bez drahé kosmetiky
Zapomeňte na jahody – teď vládnou švestky, mirabelky a hrozny! Víte, co z nich připravit?
Nadýmání a dech s odérem zkažených vajec. Tyto příznaky poukazují na málo známý zdravotní problém
Nadměrné pocení: Kdy je to ještě normální a kdy už jde o nemoc?
Zářivá pleť bez mastnoty: Jak si vybrat správný opalovací krém pro mastnou pleť?
Hormony vzhůru nohama? Jak zvládnout návaly horka a další potíže po čtyřicítce!
Dlouhé řasy a husté obočí? Příroda má recept!
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email