{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Umeboshi švestičky: zázračný zdroj síly japonských samurajů

Umeboshi jsou nakládané plody ume stromu. Nejsou úplně vhodné pro přímou konzumaci, ale i tací, kteří si je dopřávají přímo, se najdou. Stravitelné a dokonce mimořádně zdravé jsou po usušení a naložení s mořskou solí a lístky Shizu rostliny. Pocházejí z Číny, ale ty nejkvalitnější se dnes pěstují v Japonsku.

  • zdravá strava
  • imunita
  • dlouhověkost

Mohlo by vás zajímat

Dušičky a vůně: Co možná nevíte o vůních a bylinách ve spojení se smrtí
Podzim bez skořice? Těžko! Ale tahle voňavá přísada má i svou temnou stránku
Brní vám nohy častěji? Může jít o skrytý problém, který byste neměli podcenit
Dýně vládnou podzimu. Proč by rozhodně neměla chybět na vašem talíři?
Zázrak z východu: Koření, které léčí tělo od hlavy až k patě
Krátké chmurné dny a více únavy? Tohle je tajemství silné imunity i podzimní psychické pohody
Vlašské ořechy: podzimní poklad, který vám doma vydrží celé měsíce – ale jen když víte, jak na ně
Datum spotřeby vs. minimální trvanlivost: Nevyhazujete některé potraviny zbytečně?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email