{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Seriál o základních živinách: Bílkoviny – 2. díl

Bílkoviny neboli proteiny jsou základní stavební jednotky našeho organismu ale i všech živočichů. Jsou nezbytné pro růst i regeneraci svalové hmoty a opravu tělesných tkání. Tvoří základní strukturu kostí, kůže, svalových vláken i enzymů či hormonů. Základní rozdělení zdrojů bílkovin nejspíš každý zná – rostlinné a živočišné. Které jsou ale pro tělo přínosnější? Kolik gramů bílkovin bychom měli ideálně přijmout?

  • zdravá strava
  • maso
  • bílkoviny
  • mléčné výrobky

Mohlo by vás zajímat

Rady pro začínající běžce: intervaly, tempo, regenerace nebo volba kroků
Znáte renkon? Tato exotická potravina má silnou tradici v Číně a mnoho prospěšných účinků na zdraví
Chyby chronických dietářek, kterých byste se měly vyvarovat
Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Trápí vás po jídle migrény, nevolnosti nebo vyrážka? Možná máte nedostatek enzymu DAO
Pravidla sázení rajčat v květnu – kdy je zasadit a jak o ně pečovat?
Těhotenská cukrovka: Komu hrozí, jak se diagnostikuje a jak se léčí
Co jsou homeopatika, na jakém principu fungují a jak souvisí s placebem?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email