{{ photos[activeIndex].image_description }}
E-mail

Seriál o základních živinách: Bílkoviny – 2. díl

Bílkoviny neboli proteiny jsou základní stavební jednotky našeho organismu ale i všech živočichů. Jsou nezbytné pro růst i regeneraci svalové hmoty a opravu tělesných tkání. Tvoří základní strukturu kostí, kůže, svalových vláken i enzymů či hormonů. Základní rozdělení zdrojů bílkovin nejspíš každý zná – rostlinné a živočišné. Které jsou ale pro tělo přínosnější? Kolik gramů bílkovin bychom měli ideálně přijmout?

  • zdravá strava
  • maso
  • bílkoviny
  • mléčné výrobky

Mohlo by vás zajímat

Virus Epstein-Barrové (EBV) – příznaky, diagnóza a léčba
NMN (nikotinamidmononukleotid): látka slibující dlouhověkost
Jak menstruační cyklus ovlivňuje čich a chutě
Zelený ječmen pro zdraví v kosmetice a péči o pleť
S prvními silnými slunečními paprsky se začínají ozývat alergie na slunce. Jak se chránit?
Jak si poradit s nepříjemným alergickým svěděním očí
Jak si užít Velikonoce bez odpírání a bez kil navíc
Mikroplasty v těle: Skrytá hrozba, které se (ne)vyhneme?
Foto: {{ (activeIndex + 1) + "/" + photos.length }}
Odeslat odkaz na email