Vejce do skla jsou skvělou rychlou volbou plnohodnotné snídaně. Doplňte je parmezánem a svěžím jarním kedlubnovým salátem.
Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 lžička octa
- snítka pažitky
- hoblinky parmezánu
- sůl, pepř
Kedlubnový salát
- 2 větší kedlubny
- 1 salátová okurka
- 2 jarní cibulky
- 20 g čerstvého hrášku
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Zeleninu omyjte a očistěte.
- Okurku a jarní cibulku nakrájejte na plátky, kedlubnu nakrájejte na nudličky.
- Zeleninu dejte do misky, přidejte ocet, olivový olej, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
- Do menšího hrnce nalijte vodu, přidejte ocet a přiveďte ji k varu.
- Metličkou vytvořte vír a do středu vyklepněte vždy jedno vejce. Nechte jej cca 2–3 minuty vařit. Poté vejce vyjměte, osolte a opepřete.
- Vejce dejte do misky. Ozdobte je parmezánem, pažitkou a podávejte se salátem.
Náš tip
Pokrm podávejte s plátky kváskového chleba.