Vejce do skla s kedlubnovým salátem

Vejce do skla s kedlubnovým salátem
zdroj: Kristýna Martínková

Vejce do skla jsou skvělou rychlou volbou plnohodnotné snídaně. Doplňte je parmezánem a svěžím jarním kedlubnovým salátem.

Porce: 2
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 lžička octa
  • snítka pažitky
  • hoblinky parmezánu
  • sůl, pepř

Kedlubnový salát

  • 2 větší kedlubny
  • 1 salátová okurka
  • 2 jarní cibulky
  • 20 g čerstvého hrášku
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Zeleninu omyjte a očistěte.
  2. Okurku a jarní cibulku nakrájejte na plátky, kedlubnu nakrájejte na nudličky.
  3. Zeleninu dejte do misky, přidejte ocet, olivový olej, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  4. Do menšího hrnce nalijte vodu, přidejte ocet a přiveďte ji k varu.
  5. Metličkou vytvořte vír a do středu vyklepněte vždy jedno vejce. Nechte jej cca 2–3 minuty vařit. Poté vejce vyjměte, osolte a opepřete.
  6. Vejce dejte do misky. Ozdobte je parmezánem, pažitkou a podávejte se salátem.

Náš tip
Pokrm podávejte s plátky kváskového chleba.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!