
Plný žaludek, pusa by jedla. Naučte se vnímat jídlo, trávení začíná v hlavě
Schválně, odpovězte si na dvě otázky: Co právě teď děláte? Jasně, čtete tento článek. Ale na co při tom myslíte? To už tak jednoznačné není. Odpovědí by bylo spíš že myslíte na to, co ještě musíte udělat,...
Čtěte dál
Kysané zelí – nenajdete důvod, proč si tuto výživnou bombu nedopřát
Jde o potravinu levnou, lokální, chutnou a hlavně zdravou. Koncentrovaný zdroj živin a vitamínů, včetně důležitých probiotik. To je kysané zelí. Právě teď je ideální doba na jeho konzumaci, jíst bychom...
Čtěte dál
Zdravé i tradiční podzimní pochutiny, které stojí za to vyzkoušet!
S podzimem a dlouhými sychravými večery nastává období, kdy s ubýváním světla ubývá i naše energie a tím také chuť k pohybu. Trávíme...

Červená řepa – obarví moč, nemůže ji každý, ale přesto je superpotravinou
Červená řepa patří zcela právem mezi superpotraviny, ale bohužel ji řada z nás neocení, a to kvůli její nakládané verzi, kterou nám...

Obědy – jak si poskládat efektivní, rychlý a zdravý oběd?
Většina odborníků se shodne na tom, že oběd bychom neměli vynechávat ani zanedbávat. Současně by měl být oběd nejvíce vydatným jídlem...

Časté chyby v dětském jídelníčku – chybí zelenina, luštěniny a vejce
Děti a dospívající potřebují mnohem více živin než dospělý člověk. Je totiž potřeba pokrýt také jejich energetické potřeby k růstu...

Co je zdravé, nemusí být dietní a naopak. Najděte balanc!
Je lepší stravovat se dietně s nízkým obsahem kalorií, nebo jíst zdravě a nehlídat tolik množství? Není úplně jednoduché jasně odpovědět....

Jackfruit – ovoce, které svou strukturou nahradí maso v rostlinné kuchyni
V poslední době můžeme pozorovat zvýšený zájem o různé výrobky nahrazující maso. Důvodů je hned několik, například etika, ekologie...

Cibule jako základ kuchyně. Jak ji nakrájet bez slzení?
Cibule je nejběžnější, nejvšestrannější a zdaleka nejpoužívanější plodina v každé kuchyni. Je naprostým základem mnoha jídel typické...

Dýně – se správným zacházením vám vydrží až do jara
S příchodem podzimu na trhu již běžně najdeme různé druhy dýně, například hokkaido, máslovou, špagetovou nebo patizon. Sice si své...

Jídlo podle typu hříchu – jste gurmán, uždibovač, nestíháte jíst nebo vás trápí jojo efekt?
Za každou ženou, která řeší problém se svou hmotností, se skrývá trochu odlišný příběh. Na kila navíc si zakládáme dlouho, je ovšem...