
Tipy a zásady pro zdravé svačiny pro školáky
Zavděčit se malým školákům a vymýšlet každý den nové, lákavé a zároveň zdravé svačiny, které je uspokojí, nemusí být vůbec snadné. Navíc často zjistíme velmi brzy, že nám došla inspirace. Nějaký ten tip,...
Čtěte dál
Stravovací návyky – jak změnit roky zažitý jídelníček?
Stravovací návyk – důležitý prvek, který ovlivňuje náš život, a především naše zdraví. Ačkoliv si to mnohdy neuvědomujeme, zvyklosti ve stravování získáváme již v tom nejútlejším věku – jako miminka. Vše...
Čtěte dál
Sacharidové vlny: jak fungují a jsou vhodnou cestou ke zhubnutí?
V rámci světa fitness a zdravé výživy se stále hledají nové metody, jak dosáhnout optimálního zdraví a kondice. Jednou z těchto metod...

Jak by mělo vypadat správné sezónní stravování? Nejenom potraviny, ale i úprava je důležitá
Zkuste se nyní zamyslet nad tím, nakolik a v čem se liší vaše strava v zimě a v létě. Pokud si položíte otázku, jestli by se měla lišit,...

Zmrzlina: jaká má nejvíce kalorií a jaká je naopak nejvhodnější pro děti?
Zmrzlina je oblíbeným pokušením, které si lidé rádi dopřávají, a to zejména v horkých letních měsících. Tuto sladkou chladivou pochoutku...

Těstovinové saláty – jak na chutné a zároveň vyvážené kombinace
Těstoviny jako takové jsou zdrojem hlavně sacharidů a často se v souvislosti s nimi setkáte s tvrzením, že nepatří do lehčího nebo...

Třešně a višně – jaký je mezi nimi rozdíl a proč se nemají zapíjet větším množstvím tekutin?
Konec jara a první dny léta patří třešním a višním. Nastává doba, kdy se plody stromů zbarvují do červených odstínů a jen málokdo jim...

Zajímavosti o jahodách: Jak správně mýt jahody nebo jaký význam mají semínka?
Po roce si znovu užíváme krásnou sezónu jahod, pojďme si tedy o těchto skvělých plodech s příchutí léta něco zajímavého povědět. Jahody...

Znáte mindful eating? Pomůže vám ke zdravějšímu životu
Co to je mindful eating a stojí za vyzkoušení? Prozradíme vám jeho základní principy, pokročilé tipy a triky. Provedeme vás vědomým...

Pažitka – na jakém místě ji pěstovat a jak si ji uchovat co nejdéle k využití v kuchyni?
Pažitka neboli šnytlík je oblíbenou bylinkou mnoha kuchyní. Není divu, jedná se o chutnou rostlinku s ostřejší chutí, svěžím aroma,...

Cibule jako poklad nejen naší kuchyně. Proč je tak výjimečná?
Cibulová zelenina patří mezi poklady našich kuchyní. Do této skupiny patří kromě cibule kuchyňské, jarní a šalotky také pórek, česnek...