
Posílení energie bez kofeinu: Jak přirozeně bojovat proti únavě a cítit se svěže po celý den
Každý z nás občas zažije ten pocit – ospalost, těžká hlava, ztráta motivace a neodolatelná chuť na něco, co nás rychle „nakopne“. V moderním světě se často spoléháme na kávu, černý čaj nebo energetické...
Čtěte dál
Využijte suchý únor k regeneraci jater, odměnou bude jasná mysl, energie a jasná pleť
Suchý únor je skvělou příležitostí pro mnoho lidí k tomu, aby se zamysleli nad svým vztahem k alkoholu a vyzkoušeli si, co s nimi abstinence, čistá mysl a detox udělá. Vyřazení alkoholu, byť po krátkou...
Čtěte dál
Glutathion, král antioxidantů, který nás chrání před volnými radikály
Volné radikály v těle vznikají fyziologicky a tělo má velmi efektivní systém pro jejich eliminaci. Při zvýšeném oxidačním stresu mohou...

Prenatální diagnostika: Moderní přístupy a možnosti v těhotenství
Prenatální diagnostika představuje klíčovou součást péče o těhotné ženy, jejím cílem je zjistit zdravotní stav miminka ještě před narozením....

Dioptrie, cylindr, astigmatismus. Jak se zorientovat ve zrakové terminologii?
Právě vám u očního lékaře předepsali brýle a vy tak poprvé vstupujete do světa dioptrií, krátkozrakosti, astigmatismu či jiných odborných...

Vitamíny a minerály pro zimní období: Proč jsou důležité a jak podporují organismus
Zima je roční období, v kterém máme možnost různého vyžití, ať už se jedná o zasněžené procházky, pobyt na horách při lyžovačkách,...

Péče o klouby v zimním období – užitečné tipy a význam správné výživy
Zimní období je zátěžovou zkouškou nejen pro imunitu, ale i pro pohybový aparát. Mrazivé teploty a zvýšená vlhkost vzduchu ovlivňují...

Trvanlivost bramborového salátu, vosích úlů nebo obalených ryb aneb bezpečnost potravin o Vánocích
Velmi snadno se stane, že o vánočních svátcích neodhadneme správně množství jídla, které připravíme. Po Vánocích jsme pak zahrnuti...

První pomoc při dušení rybí kostí nebo záchvatu žlučníku – umíte reagovat správně?
Štědrovečerní večeře se blíží a s ní i obvyklá rizika – rybí kosti, přejedení, bolest žaludku nebo i žlučníkový záchvat. Samozřejmě,...

Zdravotní rizika umělých dochucovadel a aromat v potravinách
V našem neustálém hledání stále chutnějších a lákavějších potravin a zároveň při otázce jejich výrobců ohledně ekonomické návratnosti...

Pneumokokové infekce – pro koho jsou největším rizikem a jak se před nimi chránit?
Možná i vy uvažujete o tom, jak ochránit své děti, rodiče nebo sebe před nebezpečnými infekcemi způsobenými pneumokokem. Pokud si kladete...