Nejnovější modely elektrokol najdete v prodejně GIVE.cz

Nejnovější modely elektrokol najdete v prodejně GIVE.cz
zdroj: Archiv společnosti

Elektrokola dobývají svět a velmi oblíbená jsou také mezi ženami. Výrobci se na ně proto zaměřili a upravili dámské elektrokolo na míru něžnému pohlaví. Jedním z hlavních důvodů, proč se elektrokolo těší mezi ženami tak velké oblibě, je vymazání nebo srovnání výkonnostního rozdílu mezi muži a ženami. Velmi často se stává, že ženy neopětují zálibu svých mužů v cyklistice, protože jim zkrátka nestačí, jízdy v terénu se obávají a vyčerpává je moc na to, aby si ji užily. Se všemi těmito aspekty elektrokolo lehce pomůže. A v GIVE.cz si nyní můžete vybrat ty nejlepší a nejnovější modely.

Jak vlastně funguje elektrokolo?
Elektrokolo je takový mladší šikovnější brácha klasického kola. Moderní technologie nám umožňují v dnešní době leccos a využití našly také v oblasti cyklistiky. Na první pohled možná k nerozeznání, ovšem při důkladnějším studování rozpoznatelný tichý elektromotor, který se spolu s li-ion baterií a snímačem šlapání postará o to, aby vaše jízda byla plynulá a bez co nejmenších obtíží. Ano, na elektrokole musíte stále šlapat, nejedná se o žádný moped, který by vás sám vezl. Nicméně zabudovaná asistence funguje tak, že v závislosti na typu snímače buďto čím více šlapete, tím více se dočkáte od elektrokola pomoci, anebo čím silněji šlápnete do pedálů, tím více energie vám motor do pedálů pošle. Asistence je regulovatelná a má zpravidla několik úrovní, někdy to můžou být tři, jindy třeba pět. Elektrokolo vám dle legislativy bude vypomáhat do 25 km/h a po dosažení této rychlosti se motor v podstatě vypne, rychleji tedy můžete jet pouze vlastním úsilím. Je to proto, abyste s ním mohli na cyklostezky a neohrožovali sebe ani jiné cyklisty.

Dámské modely, se kterými nemůžete šlápnout vedle
Elektrokola se dělí, mimo jiné, na kategorie podle terénu, kterému budou nejčastěji čelit. Na nejdrsnější terén jako jsou lesní traily, kořeny, písek, kameny a jiné přírodní nástrahy využijete horská elektrokola. Crussis pro tyto podmínky vyvinul modely E-Guera, které jsou v dostání v klasických pestrých barvách s dojezdovou vzdáleností až 170 km. Pro příznivce nenápadnějšího designu je potom k dispozici model One-Guera. Náročnější nadšenci si zamilují horská elektrokola od Haibike, například modely Hardseven či Hardnine, jež pohání bezchybný motor Yamaha nebo Bosch a které zvládnou skutečně i ty nejtěžší podmínky. Pokud je vaším revírem spíše město, vsadit můžete na Crussis E-Country či E-City, které potěší svou dostupností a mrštností nebo na německou kvalitu v podobě Haibike modelů Trekking. Dnes se ovšem myslí také na ty, kteří mají rádi od každého trochu. Krosová a trekingová elektrokola totiž zapadnou jak do lesů, tak do měst a nemusíte se obávat, že byste je na některém z těchto terénů trápili. Ve specializované prodejně GIVE.cz můžete mezi značkami Apache, Crussis a Haibike a na prodejně v Praze vám s výběrem na míru poradí školení odborníci.

Dámy nemusí nutně jezdit na dámském elektrokole
Je samozřejmostí, že každý jsme unikát, a ne každá žena bude mít potřebu pořídit si dámské elektrokolo. Ta, stejně jako je tomu u klasických kol, disponují sníženým rámem pro snadnější nástup, výstup a všeobecnou manipulaci s elektrokolem. Najdou se však ženy, kterým nemusí tato konstrukce vyhovovat a budou tedy raději vybírat z pánských modelů. A tak to má být. Elektrokolo má být v první řadě zábava a aby tomu tak skutečně bylo, musí vám padnout jako ušité na míru.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!