Grilovací sezóna je tady. Takhle letos zazáříte

Grilovací sezóna je tady. Takhle letos zazáříte
zdroj: Pexels.com

Počasí, které je jako stvořené pro víkendové grilování, je konečně tady. A tak můžete rodinu, přátele nebo třeba kolegy z práce pravidelně zvát na svou zahradu. Máme pro vás pár tipů, jak vše pozvednout na vyšší úroveň a překonat své pokrmy z minulých sezon.

Naučte se nové recepty
Dejte sbohem grilovaným kuřecím plátkům a klobásám. Na grilu lze připravit plnohodnotné dech beroucí pokrmy. Skvěle na něm lze připravovat i chutnou grilovanou zeleninu, či dokonce omáčky. Spoustu inspirace naleznete na internetu nebo v knihách zkušených šéfkuchařů.

Bude to chtít trochu cviku – málokdo zvládne nový recept brilantně na první pokus – výsledek ale bude stát za to.

Vsaďte na kvalitní suroviny
Kupujete to nejlevnější maso, které je aktuálně v akci, nebo dokonce saháte po produktech, které jsou připravené v marinádě a stačí je jen dát na gril? Děláte velkou chybu.

Chuť se skrývá v kvalitních surovinách. A tak se nebojte si připlatit za hovězí steak z vyzrálého masa nebo za ovoce a zeleninu z bioprodukce. Rychle poznáte, že chuť takových pokrmů je úplně jiná. Nemusíte přitom utrácet tisícikoruny za jeden večer. I v případě tradičních klobás nebo špekáčků lze najít velice kvalitní produkty za rozumnou cenu. Důkladně si prostudujte složení výrobků, které kupujete, a sázejte na ty s velkým podílem masa.

Není čas na nové vybavení?
Pokud už váš zahradní nábytek něco pamatuje, možná je čas na nový. Platí to také o samotném grilu, ale i o příslušenství, jako jsou obracečky, nože nebo třeba talíře a skleničky.

Proč byste měli při grilování používat jen vybavení, které jste už vyřadili ze své kuchyňské linky? Také grilování může mít úroveň a používat při něm můžete luxusní výbavu, která vám udělá radost a udělá dojem na vaše hosty. Mimo jiné jim tím dáváte najevo, že si jich vážíte.

Dejte se do gala
Jako hostitelé můžete pobavit a zároveň zapůsobit také svým oděvem. Co takhle si pořídit na grilování speciální zástěru, nebo dokonce kuchařský rondon? Než abyste grilovali v otrhaných teplákách a starém tričku, můžete vypadat jako někdo, kdo právě přijel z restaurace, kde vaří pro nejváženější klientelu.

Můžete také prostřít stůl nebo připravit zajímavé aranžmá – v případě večerního grilování třeba svíčky a světýlka. Snaha se cení a těmito kroky nemůžete udělat chybu.

Buďte otevření a přátelští 
Ne vždy jde zejména v případě rodinných oslav vše podle plánu. S některými členy rodiny si prostě nesednete. Hoďte za hlavu vzájemné rozpory a věnujte se tomu, co vás spojuje. S každým lze najít společnou řeč a užít si báječný večer. Tak proč si kazit náladu něčím, co stejně nezměníte? Zahrajte si společenskou hru nebo se bavte o časech z mládí, na které máte všichni skvělé vzpomínky.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!