Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina
zdroj: Kristýna Rybovičová

K létu neodmyslitelně patří ledová zmrzlina. Připravte si svou vlastní z čerstvých jahod, skvěle vás ochladí a recept je navíc neutrální a můžete ho vyzkoušet v kombinaci s různým sezónním ovocem.

Porce: 6
Doba přípravy: 15 minut (+ doba v mrazáku)
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 150 g čerstvých jahod
  • 140 g řeckého tvarohu
  • 120 g jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1 dcl vody
  • ½ lžička sušené vanilky
  • ½ citronu
  • 20 g čerstvé máty

Postup

  1. Očistěte a omyjte jahody a mátu. Mátu nasekejte nadrobno.
  2. Připravte si šťávu z citronu.
  3. Do vyšší nádoby dejte jahody, 1 lžíci medu, vodu, šťávu z citronu a vše promixujte.
  4. Do mísy dejte nasekanou mátu, tvaroh, jogurt, vanilku a druhou lžíci medu. Vše důkladně promíchejte.
  5. Do tvořítek na zmrzlinu nalejte do poloviny směs jahod, do druhé pak směs tvarohu.
  6. Tvořítka se zmrzlinou dejte na noc do mrazáku. Poté můžete podávat.

Náš tip
Výborná bude také zmrzlina z čerstvých borůvek, ostružin či malin.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!