K létu neodmyslitelně patří ledová zmrzlina. Připravte si svou vlastní z čerstvých jahod, skvěle vás ochladí a recept je navíc neutrální a můžete ho vyzkoušet v kombinaci s různým sezónním ovocem.
Porce: 6
Doba přípravy: 15 minut (+ doba v mrazáku)
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 150 g čerstvých jahod
- 140 g řeckého tvarohu
- 120 g jogurtu
- 2 lžíce medu
- 1 dcl vody
- ½ lžička sušené vanilky
- ½ citronu
- 20 g čerstvé máty
Postup
- Očistěte a omyjte jahody a mátu. Mátu nasekejte nadrobno.
- Připravte si šťávu z citronu.
- Do vyšší nádoby dejte jahody, 1 lžíci medu, vodu, šťávu z citronu a vše promixujte.
- Do mísy dejte nasekanou mátu, tvaroh, jogurt, vanilku a druhou lžíci medu. Vše důkladně promíchejte.
- Do tvořítek na zmrzlinu nalejte do poloviny směs jahod, do druhé pak směs tvarohu.
- Tvořítka se zmrzlinou dejte na noc do mrazáku. Poté můžete podávat.
Náš tip
Výborná bude také zmrzlina z čerstvých borůvek, ostružin či malin.