Meruňky, žluto oranžové letní ovoce, bohaté na řadu vitamínů a minerálů. Pomáhají proti stárnutí buněk a pozitivně působí také na vlasy a nehty. Připravte z nich sladké knedlíky, které jsou výborné jak na oběd, tak jako teplá ovocná snídaně.
Porce: 8 velkých knedlíků
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 12 středně velkých meruněk
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 250 g tvarohu
- ½ lžička prášku do pečiva (bez fosfátů)
- 1 lžička sušené vanilky
- ½ citronu
- 1 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 dcl vody
- med
- 2 snítky máty
- sůl
Postup
- Vypeckujte a rozpulte meruňky, nastrouhejte kůru z ½ citronu.
- Ve větší míse smíchejte mouku, tvaroh, kokosový olej, prášek do pečiva, kůru z citronu, vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto.
- Odeberte menší část těsta. Vytvořte placku a zabalte do ní ½ meruňky potřenou medem, tak, aby vznikla větší koule.
- Knedlíky vložte do vroucí, mírně osolené vody a vařte cca 25 minut.
- Mezitím si připravte omáčku. Nakrájejte zbylé meruňky na menší kousky, přidejte lžíci medu, sušenou vanilku, najemno nasekanou mátu, 2 dcl vody a vařte do změknutí. Poté vše rozmixujte tyčovým mixérem.
- Uvařené knedlíky přelijte omáčkou a podávejte.
Náš tip
Knedlíky vyzkoušejte i jahodové či borůvkové a posypejte je čerstvě nastrouhaným tvarohem.