K létu neodmyslitelně patří grilování, se kterým je spojen pobyt venku s přáteli u dobrého jídla a pití. Grilované maso, sýr nebo zelenina je klasika, ale co takhle si vyzkoušet ugrilovat sladký ananas a spojit ho se sýrem Feta a čerstvým salátem?
Porce: 4
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 200 g ledového salátu
- 200 g baby špenátu
- 3 jarní cibulky
- 2 větší bílé papriky
- salátová okurka
- 100 g fazolí Edamame
- 200 g čerstvého ananasu
- 1 lžička medu
- 1 lžička řepkového oleje
- 200 g sýru Feta
- sůl, pepř
Na zálivku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce šťávy z pomeranče
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- sůl, pepř
Postup
- Omyjte salát, špenát, jarní cibulku, papriku a okurku. Vše nakrájejte na kostičky a dejte do větší mísy. Přidejte sůl a pepř a promíchejte.
- Do mísy přidejte fazole edamame. Pokud máte mražené, opečte je na řepkovém oleji.
- Ananas nakrájejte na větší plátky. Na grilu (případně na pánvi) jej opečte a potřete zlehka medem.
- Mezitím si připravte zálivku. Do misky dejte všechny ingredience a vše důkladně promíchejte.
- Připravený salát smíchejte se zálivkou. Přidejte fetu, ananas a podávejte.
Náš tip
Salát můžete ozdobit také granátovým jablkem, který dodá pokrmu svěží nádech.