Letní salát s grilovaným ananasem

Letní salát s grilovaným ananasem

K létu neodmyslitelně patří grilování, se kterým je spojen pobyt venku s přáteli u dobrého jídla a pití. Grilované maso, sýr nebo zelenina je klasika, ale co takhle si vyzkoušet ugrilovat sladký ananas a spojit ho se sýrem Feta a čerstvým salátem?

Porce: 4
Doba přípravy: 40 min
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience

  • 200 g ledového salátu
  • 200 g baby špenátu
  • 3 jarní cibulky
  • 2 větší bílé papriky
  • salátová okurka
  • 100 g fazolí Edamame
  • 200 g čerstvého ananasu
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 200 g sýru Feta
  • sůl, pepř

Na zálivku

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce šťávy z pomeranče
  • 1 lžíce šťávy z citrónu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Omyjte salát, špenát, jarní cibulku, papriku a okurku. Vše nakrájejte na kostičky a dejte do větší mísy. Přidejte sůl a pepř a promíchejte.
  2. Do mísy přidejte fazole edamame. Pokud máte mražené, opečte je na řepkovém oleji.
  3. Ananas nakrájejte na větší plátky. Na grilu (případně na pánvi) jej opečte a potřete zlehka medem.
  4. Mezitím si připravte zálivku. Do misky dejte všechny ingredience a vše důkladně promíchejte.
  5. Připravený salát smíchejte se zálivkou. Přidejte fetu, ananas a podávejte.

Náš tip
Salát můžete ozdobit také granátovým jablkem, který dodá pokrmu svěží nádech. 

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!