Tapiokové perly jsou škrobem pocházejícím z kořene keřů manioku. Jedná se o téměř čistý sacharid s vyšším obsahem vápníku, který však může zajímavě doplňovat jídelníček. Připravený bezlepkový pudink je skvělý na snídani či svačinu. Má nekonečně mnoho podob a každý si jej může připravit podle chuti z ingrediencí, které má rád. Potěší i návštěvu v podobě dezertu.
Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience
- 100 g tapiokových perel
- 250 ml mléka (polotučné, mandlové, lískooříškové, rýžové)
- 50 g čokolády (min 80 %)
- 1 lžička medu
- 1 lžíce kakaa
- 50 g červeného rybízu
- ½ lžičky zázvoru
Postup
- Tapioka perly propláchněte a ve dvojnásobném množství vody je nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
- Poté je sceďte a vařte v mléce do zhoustnutí, odstavte.
- Ještě do teplého pudingu zamíchejte čokoládu a omytý červený rybíz.
- Dezert nechte vychladnout a podávejte posypaný kakaem a ozdobený ovocem podle chuti.
Náš tip
Tapikokový pudink můžete uchovat ve skleněných nádobách několik dní v lednici.