Tapioka pudink s rybízem a čokoládou

Tapioka pudink s rybízem a čokoládou
zdroj: Kristýna Rybovičová

Tapiokové perly jsou škrobem pocházejícím z kořene keřů manioku. Jedná se o téměř čistý sacharid s vyšším obsahem vápníku, který však může zajímavě doplňovat jídelníček. Připravený bezlepkový pudink je skvělý na snídani či svačinu. Má nekonečně mnoho podob a každý si jej může připravit podle chuti z ingrediencí, které má rád. Potěší i návštěvu v podobě dezertu.

Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.
Ingredience

  • 100 g tapiokových perel
  • 250 ml mléka (polotučné, mandlové, lískooříškové, rýžové)
  • 50 g čokolády (min 80 %)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce kakaa
  • 50 g červeného rybízu
  • ½ lžičky zázvoru

Postup

  1. Tapioka perly propláchněte a ve dvojnásobném množství vody je nechte nejlépe přes noc nabobtnat.
  2. Poté je sceďte a vařte v mléce do zhoustnutí, odstavte.
  3. Ještě do teplého pudingu zamíchejte čokoládu a omytý červený rybíz.
  4. Dezert nechte vychladnout a podávejte posypaný kakaem a ozdobený ovocem podle chuti.

Náš tip
Tapikokový pudink můžete uchovat ve skleněných nádobách několik dní v lednici.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Videorozhovor