Zázvorové sušenky

Zázvorové sušenky
zdroj: Kristýna Rybovičová

Domácí sušenky rychle zaženou hlad, proto je dobré mít je neustále u sebe např. v uzavíratelných sáčcích. Dejte si sušenky s řeckým jogurtem, tvarohem či kefírovým mlékem, který díky svým probiotickým účinkům pozitivně působí na střevní mikroflóru. Zázvor působí protizánětlivě a dodává sušenkám lehce ostrou chuť.

Porce: 25 sušenek
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 70 g kokosového cukru
  • 100 g másla
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • špetka soli
  • ořechy, čokoláda (na ozdobu)

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Zázvor očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle. V hlubší míse smíchejte všechny suché ingredience. Máslo, vejce, kokosový cukr, sirup ušlehejte do pěny. Poté postupně přisypávejte suchou směs, zázvor a vymíchejte kompaktní těsto.
  3. Z těsta vyválejte dva válečky a nechte je v lednici cca 30 minut odpočinout.
  4. Poté z těsta krájejte jednotlivá kolečka (cca 1 cm) a vytvořte z nich malé sušenky. Dejte je na plech, ozdobte např. kešu ořechy, pistáciemi, čokoládou a dejte péct dozlatova.
  5. Nechte vychladnout a podávejte např. s horkým kakaem.

Náš tip
Sušenky před pečením můžete ozdobit např. sušeným ovocem či hrubozrnnou solí.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!