Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které čokoládu krásně provoní. Věnujte ji jako dárek a udělejte radost svým blízkým.
Porce: 6
Doba přípravy: 20 minut
Doba chladnutí: 60 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, vegany. Bezlepkové.
Ingredience
- 1 hrnek prášku z nepražených kakaových bobů
- ½ hrnku kakaového másla
- 4 lžíce tekutého medu
- špetka soli
- sušené růže
- lyofilizované jahody
- lyofilizované ostružiny
Postup
- Na vodní lázni rozpusťte ve vhodné misce kakaové máslo. Přidejte kakaový prášek a dobře promíchejte.
- Do směsi přidejte med a špetku soli. Vše metličkou důkladně promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
- Menší plech (31 x 24 cm) vyložte pečicím papírem a tekutou směs na něj vylijte.
- Čokoládu ozdobte lyofilizovaným ovocem a květy růže. Nechte vychladit v lednici alespoň na jednu hodinu.
- Po vychladnutí nalámejte čokoládu na kousky. Ty můžete buď podávat nebo zabalit do průhledného sáčku a darovat.
Náš tip
Do směsi přidejte různé druhy ořechů či kousky kakaových bobů.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Kuřecí maso s kari omáčkou
Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé jídlo. Jako přílohu volte ideálně rýžové nudle.
Čtěte dál
Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...

Krůtí kuličky s quinoou
Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....

Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte...

Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...

Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...