Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 35 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 16 menších brambor
- 2 stroužky česneku
- 150 g sýru cheddar
- 4 lžíce olivového olej
- 2 lžičky sušeného libečku
- sůl, pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- Brambory pořádně očistěte. Dejte je do hrnce, přidejte vodu a vařte cca 15 minut do změknutí.
- Mezitím prolisujte česnek a nastrouhejte cheddar.
- Uvařené brambory osušte a šťouchadlem na brambory je lehce promáčkněte.
- Brambory dejte na menší plech.
- Přidejte olivový olej, česnek, sůl, pepř, libeček a dejte péci na cca 20 minut.
- Poté posypte brambory cheddarem a dejte péci na dalších 15 minut.
- Brambory upečené dozlatova podávejte.
Náš tip
Dukátky podávejte jako přílohu k pečenému masu.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně sladký a voňavý.
Čtěte dál
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.

Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.
Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Vánoční perníkové kuličky
Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Batátový krém s opečenou cizrnou
Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony
Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....