Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
zdroj: Kristýna Martínková

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 35 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 16 menších brambor
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g sýru cheddar
  • 4 lžíce olivového olej
  • 2 lžičky sušeného libečku
  • sůl, pepř

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Brambory pořádně očistěte. Dejte je do hrnce, přidejte vodu a vařte cca 15 minut do změknutí.
  3. Mezitím prolisujte česnek a nastrouhejte cheddar.  
  4. Uvařené brambory osušte a šťouchadlem na brambory je lehce promáčkněte.
  5. Brambory dejte na menší plech.
  6. Přidejte olivový olej, česnek, sůl, pepř, libeček a dejte péci na cca 20 minut.
  7. Poté posypte brambory cheddarem a dejte péci na dalších 15 minut.
  8. Brambory upečené dozlatova podávejte.

Náš tip
Dukátky podávejte jako přílohu k pečenému masu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně sladký a voňavý.

Čtěte dál
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou

Ořechové řezy s rybízovou marmeládou

Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.
Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem

Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...
Vánoční perníkové kuličky

Vánoční perníkové kuličky

Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.
Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém s opečenou cizrnou

Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...
Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla bez cukru

Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...
Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem

Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...
Cibulová focaccia s olivovým olejem

Cibulová focaccia s olivovým olejem

Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...
Smetanová panna cotta s ovocem

Smetanová panna cotta s ovocem

Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...
Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony

Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....