Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý, tak studený.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 3 hodiny
Doba pečení: 35 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g hladké špaldové mouky
- 80 ml rýžového oleje
- 5 g sušeného droždí
- 260 ml vlažné vody
- 1 cibule
- 300 g kysaného zelí
- 200 g uzeného tofu
- ½ lžičky kmínu
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 vejce
- sůl, pepř
Postup
- V hlubší míse smíchejte prosáté mouky a sůl.
- Ve vlažné vodě rozšlehejte rýžový olej.
- Suchou směs smíchejte s tekutou a vypracujte vláčné těsto. To nechte cca 2 hodiny kynout.
- Troubu předehřejte na 185 °C. Plech vyložte pečicím papírem a připravte si náplň.
- Cibuli a tofu nakrájejte na drobné kostičky.
- V hrnci rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli, přidejte tofu a vše společně chvíli opékejte. Poté do hrnce dejte zelí, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, odstavte a nechte směs vychladnout.
- Vykynuté těsto rozválejte na obdélníkový plát. Náplň rozprostřete na těsto a ponechte 2 cm okraje. Pevně zarolujte a dejte na plech. Závin potřete rozšlehaným vejcem, plech dejte do trouby a pečte cca 35 minut.
- Závin nechte vychladnout a podávejte.
Náš tip
Před upečeným posypte závin sezamovým semínkem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu, kterou máte rádi.
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.