Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Porce: 15 kousků
Doba přípravy: 2 hodiny
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 150 g hladké špaldové mouky
- 1 žloutek
- 5 g cukru
- 80 g másla
- 50 g zakysané smetany
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky vanilky
- 2 lžíce mletého třtinového cukru
- 2 lžíce mletého kokosového cukru
- ½ l řepkového oleje
- špetka soli
Postup
- V hlubší míse vytvořte z másla a mouky drobenkovou strukturu.
- Poté přidejte cukr, smetanu, špetku soli a vypracujte tužší těsto. To dejte na 15 minut odpočívat do lednice.
- Těsto rozválejte na cca 1 cm tlustý plát. Poté jej přehněte na třetiny a opět rozválejte. Tento postup opakujte třikrát.
- Z těsta vykrajujte různé tvary.
- Ve vyšší pánvi rozehřejte olej a jednotlivé kousky v něm chvíli dozlatova opékejte.
- Kokosový cukr smíchejte s vanilkou, třtinový cukr smíchejte se skořicí.
- Horké boží milosti osušte od přebytečného oleje, obalte v jednotlivých cukrech a podávejte.
Náš tip
Pokud by bylo těsto moc tuhé, přidejte pár lžic vody.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Bezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Čtěte dálKuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu, kterou máte rádi.
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou
Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.