Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
zdroj: Kristýna Martínková

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou jemná a při nakrojení se pěkně rozpadají.

Porce: 4
Doba přípravy: 60 minut

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsou v celku
  • 2 žluté cibule
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany 12 %
  • 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 250 g celozrnných špaldových těstovin
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na drobné kostky.
  2. Ve větším hrnci rozehřejte přepuštěné máslo. Zpěňte na něm nakrájenou cibuli.
  3. Jakmile zesklovatí, přidejte kuřecí prsa a nechte je ze všech stran zatáhnout.
  4. Prsa z hrnce na chvíli vyjměte.
  5. K cibuli přidejte mletou papriku, mouku a vše chvíli opékejte.
  6. Poté směs podlijte vývarem, přidejte maso a vařte na mírném plameni cca 40 minut.
  7. Těstoviny uvařte podle návodu.
  8. Jakmile je maso měkké, přidejte smetanu a vše chvíli společně prohřejte.
  9. Omáčku dochuťte solí, pepřem a podávejte s uvařenou těstovinou.

Náš tip
Na místo těstovin vyzkoušejte celozrnný knedlík.   

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem

Zeleninové lečo s vejcem

Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Ořechové řezy s rybízovou marmeládou

Ořechové řezy s rybízovou marmeládou

Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.