Parmazánové sušenky s kmínem

Parmazánové sušenky s kmínem
zdroj: Kristýna Martínková

Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně křupavé a voňavé po parmezánu. V uzavíratelných sáčcích je můžete mít neustále u sebe.

Porce: 35 sušenek
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 15 minut (jeden plech)
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • 100 g pšeničné celozrnné hladké mouky
  • 100 g másla
  • 100 g parmezánu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce polotučného mléka
  • 1 lžička soli
  • kmín na ozdobu

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Máslo nechte povolit, žloutek oddělte od bílku. Parmezán nastrouhejte najemno.
  3. V hlubší míse smíchejte mouku, parmezán a sůl.
  4. Poté přidejte máslo, žloutek, mléko a vypracujte kompaktní těsto. To nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
  5. Z těsta vyválejte cca 0,5 cm tlustý plát. Potřete jej bílkem a vykrajovátkem tvořte sušenky.
  6. Posypte je kmínem, dejte na plech a pečte cca 15 minut dozlatova.
  7. Sušenky nechte vychladnout a podávejte.

Náš tip
Sušenky můžete ozdobit hrubozrnnou solí či sezamovým semínkem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.

Čtěte dál
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...
Pórkovo-špenátový krém

Pórkovo-špenátový krém

Jaro se již začíná hlásit o slovo a vše kolem se pomalu začíná zelenat. Pórkovo-špenátová polévka krásně hraje všemi barvami jara....
Jablečná quinoa kaše

Jablečná quinoa kaše

Rána jsou stále ještě chladná a tak není od věci si zpestřit start nového dne teplou kaší. Základem je quinoa, která je přirozeně bezlepková....
Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...
Kuřecí maso s kari omáčkou

Kuřecí maso s kari omáčkou

Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...
Citronové tartaletky

Citronové tartaletky

Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...
Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....
Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami

Čočková paštika s meruňkami

Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta...