Rybíz patří mezi naše sezónní bobulovité ovoce, které je bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho kyselá chuť však ne každému vyhovuje. Vyzkoušejte proto připravit sladký koláč s kefírem, oslazený medem.
Porce: 12 kusů
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (forma cca 26 x 17 cm)
- 250 g špaldové mouky
 - 80 ml řepkového oleje
 - 200 ml kefírového mléka
 - 1 lžička sušené vanilky
 - 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
 - 2 lžíce medu
 - 2 vejce
 - 200 g červeného rybízu
 - špetka soli
 
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vymažte olejem a vysypte moukou.
 - V hlubší míse smíchejte mouku, vanilku a prášek do pečiva.
 - V oddělené míse prošlehejte olej společně s vejcem, špetkou soli, kefírem a medem.
 - Směs postupně smíchejte se suchými ingrediencemi a vypracujte vláčné těsto.
 - Těsto vylijte na plech a povrch zasypte rybízem.
 - Koláč dejte do trouby a pečte cca 25 minut. Před vyndáním ho překontrolujte špejlí.
 - Dezert nechte vychladnout, nakrájejte jej na kousky a podávejte.
 
Náš tip
Na místo rybízu vyzkoušejte i jiné sezónní ovoce jako např. třešně.  
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
			
			Horko a akné? Zjistěte, jak ochránit pleť před zhoršením!
Léto je pro mnoho z nás oblíbeným ročním obdobím, ale pro ty, kteří mají pleť náchylnou k akné, mů-že být velmi obtížné. Protože horko, vlhkost, slunění a používání opalovacích přípravků mohou akné zhoršit....
Čtěte dálHouby a dieta: Jíte je správně, nebo děláte častou chybu, která brání hubnutí?
						Houbařská sezóna je v plném proudu a tím i vášeň českého národa pro sběr a pojídání nejrůznějších druhů volně rostoucích hub. Jak je...
					
				Trápí vás unavená pleť? Zde sou sezónní potraviny, které z ní udělají zázrak bez drahé kosmetiky
						Koho by bavilo mít mdlou pleť bez života. Naštěstí máte po ruce mnoho potravinových pomocníků, které v sezóně dodají pokožce šťávu...
					
				Zapomeňte na jahody – teď vládnou švestky, mirabelky a hrozny! Víte, co z nich připravit?
						Máme tu srpen, poslední letní měsíc a s ním i úrodu švestek, blum, mirabelek, hroznového vína či brusinek. Všechny tyto druhy ovoce...
					
				Nadměrné pocení: Kdy je to ještě normální a kdy už jde o nemoc?
						Všichni se občas potíme, protože pocení je zcela přirozená funkce našeho organismu. Pokud je ale pocení nadměrné a nelze jej regulovat,...
					
				Zářivá pleť bez mastnoty: Jak si vybrat správný opalovací krém pro mastnou pleť?
						Pokud máte mastnou pleť, víte, že sluneční záření může problém zhoršit stimulací produkce kožního mazu. Navíc příliš mnoho opalovacích...
					
				Letní stůl v plné síle: Co vařit, když teploměr stoupá
						Horké letní dny, kterým právě čelíme, jsou pro nás samy o sobě náročné, proto je vhodné nezatěžovat svůj organismus těžkými a příliš...
					
				Přírodní cestou za bronzem: Krásné opálení bez chemie i výčitek
						Se slunečními dny je potřeba najít tu správnou ochranu. Debata o škodlivých látkách v opalovací kosmetice se táhne již několik let...
					
				Jezte chytře i v horku: Letní pokrmy, které nezatěžují, ale nabijí tě energií
						Úporná horka a dusné dny rozhodně nelákají k tomu, abychom trávili příliš dlouhou dobu u plotny. Nelákají nás ani jídla těžká a hutná,...
					
				Letní změna režimu: Jak udržet zdravý životní styl i o prázdninách
						Léto je krásným, ale i poměrně náročným obdobím. Prázdniny, nároky dětí na pozornost, horko, ve kterém se vám nechce nic dělat. Potřeba...
					
				
                        