Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Tvarohový dezert s malinovým rozvarem
zdroj: Kristýna Martínková

Maliny a lehké tvarohové dezerty k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte verzi inspirovanou tradičním italským tiramisu. Vykouzlíte jej za pár minut a do příprav můžete zapojit i ty nejmenší.

Porce: 12
Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

  • 20 dlouhých cukrářských piškotů
  • 500 g malin
  • 500 g mascarpone
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžička sušené vanilky
  • 3 lžíce vody

Postup

  1. ¾ množství malin dejte do menšího hrnce. Přidejte vodu a čekankový sirup. Maliny přiveďte k varu, hrnec odstavte a směs vidličkou rozmačkejte.
  2. V míse smíchejte mascarpone, tvaroh, vanilku a vše důkladně promíchejte.
  3. Připravte si menší hranatou zapékací misku. Polovinu piškotů namočte do malinového rozvaru a skládejte je do formy. Piškoty ještě lehce polijte malinami a rozetřete na ně polovinu krému.
  4. Na krém pak klaďte druhou polovinu namočených piškotů, polijte je zbytkem malin a rozetřete druhou vrstvu krému.
  5. Dezert ozdobte malinami, nechte jej cca 2 hodiny odpočívat v lednici a pak podávejte.

Náš tip
Na ozdobu můžete použít i lyofilizované maliny.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Slaná granola se semínky a ořechy

Slaná granola se semínky a ořechy

Domácí pečenou granolu nemusíte připravovat jen na sladko. Vyzkoušejte i její slanou verzi. Můžete ji podle libosti a chutí měnit. Ideální je pak v kombinaci s krémovou polévkou, jogurtem či domácí tvarohovou...

Čtěte dál
Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast je skvělou verzí snídaně, kterou si oblíbí, jak děti, tak dospělí. Skořice a opečené ořechy zpříjemní chladná zimní...
Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Kynuté záviny krásně voní po skořici a hořké čokoládě. Můžete si je dopřát na snídani či svačinu a poslouží i jako skvělý dezert.
Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Na silvestrovské oslavy připravte tyto rychlé parmazánové kuličky. Ty podávejte s krekry, zeleninou, či zeleninovými chipsy. Sýrové...
Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Marokánky neboli florentýnky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Sušené ovoce a ořechy vybírejte podle libosti. Výborné jsou také s kandovanou...
Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Vyzkoušejte výborný univerzální recept na krémovou pomazánku. Lískooříškový krém se skvěle hodí k palačinkám či na chleba. V období...
Domácí vanilkové loupáky

Domácí vanilkové loupáky

Domácím loupákům se nic nevyrovná. Jsou jednoduché na přípravu, krásně voní a nejlepší jsou po upečení. Podávejte je potřené máslem,...
Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Podzimní období je ideální pro přípravu sytých krémových polévek. Můžete si je připravit jak na oběd, tak také jako lehkou večeři....
Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta je rychlá, jednoduchá a můžete ji dochutit podle libosti. Doplňte ji kváskovým chlebem a také menším zeleninovým salátem....
Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Saláty jsou výborné i v chladnějším podzimním období. Dopřejte si je s pečenou sezónní zeleninou a lehkou zálivkou. Vařené vejce je...
Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Podzimní muffiny voní krásně po skořici a díky červené řepě jsou vláčné i pár dnů po upečení. Jsou přirozeně sladké a s bílým jogurtem...
Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Připravte si doma jednoduché rychlé kroupoto. Je příjemně jemné, krémové a plné výrazné vinné chuti. Recept je inspirován italským...