Maliny a lehké tvarohové dezerty k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte verzi inspirovanou tradičním italským tiramisu. Vykouzlíte jej za pár minut a do příprav můžete zapojit i ty nejmenší.
Porce: 12
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience
- 20 dlouhých cukrářských piškotů
- 500 g malin
- 500 g mascarpone
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 lžíce čekankového sirupu
- 1 lžička sušené vanilky
- 3 lžíce vody
Postup
- ¾ množství malin dejte do menšího hrnce. Přidejte vodu a čekankový sirup. Maliny přiveďte k varu, hrnec odstavte a směs vidličkou rozmačkejte.
- V míse smíchejte mascarpone, tvaroh, vanilku a vše důkladně promíchejte.
- Připravte si menší hranatou zapékací misku. Polovinu piškotů namočte do malinového rozvaru a skládejte je do formy. Piškoty ještě lehce polijte malinami a rozetřete na ně polovinu krému.
- Na krém pak klaďte druhou polovinu namočených piškotů, polijte je zbytkem malin a rozetřete druhou vrstvu krému.
- Dezert ozdobte malinami, nechte jej cca 2 hodiny odpočívat v lednici a pak podávejte.
Náš tip
Na ozdobu můžete použít i lyofilizované maliny.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Ranní kuskus s meruňkami a mátou
Kuskus vařený v mléce je skvělou obměnou ranních kaší. Meruňky kuskus osladí, máta příjemně provoní a výborná snídaně je na stole.
Čtěte dál
Špenátové lasagne s mozzarellou a parmezánem
Lasagne lze připravit na několik různých způsobů. Výborné jsou jak sladké, tak slané varianty. Recept na ty špenátové je velice jednoduchý....

Těstoviny s omáčkou z čerstvých rajčat
Zahrádky se pomalu začínají plnit šťavnatými rajčaty a omáčky z těch čerstvých jsou prostě ty nejlepší. Vyzkoušejte recept na rychlé...

Cukeťáky s cibulkou a tofu
Využijte sezóny cuket a připravte si výborné cuketové placky. Cukeťáky jsou letní obměnou klasických bramboráků. Jsou lehké, voňavé...
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem
Jahody jsou ovocem začátku léta. Ve spojení s pudinkem vykouzlíte lehký dezert ideální do horkých dnů. Řezy jsou plné ovoce a krásně voní vanilkou.

Krémová hrachová kaše s karamelizovanou zeleninou
Vyzkoušejte recept na netradiční hrachovou kaši. Ta je krásně jemná a krémová. Výborně ji doplňuje sladká karamelizovaná cibulka a...

„Oreo“ smetanový chia pudink
Výborný smetanový dezert, který připomíná slavné kakaové sušenky, si jednoduše připravíte doma z pár ingrediencí. Výborně se hodí k...

Hustá jarní zeleninová polévka
Jarní zeleninová polévka je plná sezónní zeleniny a bylinek. Hraje všemi barvami, dodá tělu jarní energii a příjemně zasytí.

Jarní přepuštěné bylinkové máslo
Oblíbené přepuštěné máslo neboli ghí je vhodné k vysokotepelné úpravě. Vyzkoušejte si doma připravit své vlastní, které ochuťte solí...

Polévka s medvědím česnekem, špenátem a smetanou
Zelená jarní polévka vypadá krásně na talíři a příjemně voní medvědím česnekem. Jelikož je hustší, příjemně zasytí a zároveň vám dopřeje...

Velikonoční mandlový mazanec
Velikonoční svátky se nemohou obejít bez kynutého mazance. Vyzkoušejte recept na vláčný a nadýchaný mandlový mazanec, který není plný...

Krémové rizoto s medvědím česnekem, špenátem a hráškem
Krémové rizoto je plné zelených barev a výrazné chuti vína. Sezóna medvědího česneku, která trvá jen pár týdnů, je v plném proudu a...

Domácí špaldový chléb
Vůně a chuť domácího pečiva je nezapomenutelná. Vyzkoušejte recept na přípravu domácího špaldového chleba, který budete chtít péct...