Voňavé dýňové lívance

Voňavé dýňové lívance
zdroj: Kristýna Martínková

Podzimní chladná rána jsou tu a příroda se začíná barvit do krásných barev. Připravte si na snídani teplé podzimem provoněné lívance. Díky dýni Hokaido jsou jemné a krásně žluté. Dejte si je s jogurtem či tvarohem, s arašídovým máslem a den tak bude mnohem hezčí.

Porce: 12
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ hrnku hladké špaldové mouky
  • ¾ hrnku mléka
  • 50 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • kokosový olej (na vytření pánve)
  • 3 lžíce arašídového másla

Postup

  1. Dýni omyjte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Kostky dejte do menšího hrnce, přidejte vodu a vařte do změknutí. Poté nechte dýni vychladnout.
  3. V míse smíchejte mouku, perníkové koření a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte dýni a tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladké konzistence.
  5. Poté postupně přidávejte suché ingredience. Vyšlehejte vláčné těsto.
  6. Rozehřejte pánev a potřete ji kokosovým olejem. Vlijte na ni těsto a pečte malé lívance z obou stran dozlatova.
  7. Opečené lívance podávejte přelité arašídovým máslem.

Náš tip
Do směsi na lívance přidejte nadrobno nakrájené kousky čokolády.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Rýže Arborio je ideální jak na přípravu rizota, tak také krémové rýžové kaše. Doplňte ji podzimním ovocem a voňavou skořicí. Na talíři ji ozdobte lžící bílého jogurtu a skvělou snídaně máte na stole.

Čtěte dál
Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Domácí čerstvé sendviče připravíte rychle doma a můžete si je vzít s sebou kamkoliv na cesty. Jsou plné bílkovin a svěží díky čerstvé...
Špaldové kynuté buchty s povidly

Špaldové kynuté buchty s povidly

Klasické kynuté buchty nesmí chybět na žádném stole. Příprava je časově náročnější, ale jejich vůně a chuť vše vynahradí. Povidla buchty...
Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Křupavé kuřecí řízečky s lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízečky s bramborovým salátem jsou skvělou volbou pro rodinný oběd. Kuřecí maso je díky jogurtu šťavnaté a ve spojení s kukuřičnou...
Tvarohový pribiňáček s ovocem

Tvarohový pribiňáček s ovocem

Vyzkoušejte doma připravit domácí pribináček, kterým potěšíte hlavně dětské mlsné jazýčky. Doplňte ho oblíbeným ovocem a zabalte ho...
Lilkové minihamburgery

Lilkové minihamburgery

Klasické hamburgery zná jistě každý a má ně svůj unikátní recept. Odlehčenou verzí, kterou můžete připravit jak doma v troubě, tak...
Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Pastrami jsou tenké plátky libového hovězího masa. Ty jsou oblíbené pro svoji jemnou masovou chuť. Skvěle se hodí do domácích sendvičů....
Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Maliny a lehké tvarohové dezerty k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte verzi inspirovanou tradičním italským tiramisu. Vykouzlíte...
Cuketové lasagne s hovězím masem

Cuketové lasagne s hovězím masem

Cukety jsou výbornou svěží letní zeleninou, kterou můžete všestranně v kuchyni využívat. Je vhodná na přípravu odlehčených pokrmů....
Rybízový koláč s kefírem

Rybízový koláč s kefírem

Rybíz patří mezi naše sezónní bobulovité ovoce, které je bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho kyselá chuť však ne každému vyhovuje. Vyzkoušejte...
Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.
Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových...