Voňavé dýňové lívance

Voňavé dýňové lívance
zdroj: Kristýna Martínková

Podzimní chladná rána jsou tu a příroda se začíná barvit do krásných barev. Připravte si na snídani teplé podzimem provoněné lívance. Díky dýni Hokaido jsou jemné a krásně žluté. Dejte si je s jogurtem či tvarohem, s arašídovým máslem a den tak bude mnohem hezčí.

Porce: 12
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ hrnku hladké špaldové mouky
  • ¾ hrnku mléka
  • 50 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • kokosový olej (na vytření pánve)
  • 3 lžíce arašídového másla

Postup

  1. Dýni omyjte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Kostky dejte do menšího hrnce, přidejte vodu a vařte do změknutí. Poté nechte dýni vychladnout.
  3. V míse smíchejte mouku, perníkové koření a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte dýni a tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladké konzistence.
  5. Poté postupně přidávejte suché ingredience. Vyšlehejte vláčné těsto.
  6. Rozehřejte pánev a potřete ji kokosovým olejem. Vlijte na ni těsto a pečte malé lívance z obou stran dozlatova.
  7. Opečené lívance podávejte přelité arašídovým máslem.

Náš tip
Do směsi na lívance přidejte nadrobno nakrájené kousky čokolády.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.