Voňavé dýňové lívance

Voňavé dýňové lívance
zdroj: Kristýna Martínková

Podzimní chladná rána jsou tu a příroda se začíná barvit do krásných barev. Připravte si na snídani teplé podzimem provoněné lívance. Díky dýni Hokaido jsou jemné a krásně žluté. Dejte si je s jogurtem či tvarohem, s arašídovým máslem a den tak bude mnohem hezčí.

Porce: 12
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.

Ingredience

  • ½ hrnku hladké špaldové mouky
  • ¾ hrnku mléka
  • 50 g dýně Hokaido
  • 2 vejce
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička perníkového koření
  • ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • kokosový olej (na vytření pánve)
  • 3 lžíce arašídového másla

Postup

  1. Dýni omyjte a nakrájejte na menší kostky.
  2. Kostky dejte do menšího hrnce, přidejte vodu a vařte do změknutí. Poté nechte dýni vychladnout.
  3. V míse smíchejte mouku, perníkové koření a prášek do pečiva.
  4. Ve vyšší nádobě rozmíchejte mléko s vejcem, cukrem a špetkou soli. Přidejte dýni a tyčovým mixérem směs rozmixujte do hladké konzistence.
  5. Poté postupně přidávejte suché ingredience. Vyšlehejte vláčné těsto.
  6. Rozehřejte pánev a potřete ji kokosovým olejem. Vlijte na ni těsto a pečte malé lívance z obou stran dozlatova.
  7. Opečené lívance podávejte přelité arašídovým máslem.

Náš tip
Do směsi na lívance přidejte nadrobno nakrájené kousky čokolády.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Slaná granola se semínky a ořechy

Slaná granola se semínky a ořechy

Domácí pečenou granolu nemusíte připravovat jen na sladko. Vyzkoušejte i její slanou verzi. Můžete ji podle libosti a chutí měnit. Ideální je pak v kombinaci s krémovou polévkou, jogurtem či domácí tvarohovou...

Čtěte dál
Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast s ořechy a kokosem

Francouzský toast je skvělou verzí snídaně, kterou si oblíbí, jak děti, tak dospělí. Skořice a opečené ořechy zpříjemní chladná zimní...
Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Skořicovo-čokoládový závin s ořechy

Kynuté záviny krásně voní po skořici a hořké čokoládě. Můžete si je dopřát na snídani či svačinu a poslouží i jako skvělý dezert.
Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Silvestrovské sýrové kuličky s parmezánem

Na silvestrovské oslavy připravte tyto rychlé parmazánové kuličky. Ty podávejte s krekry, zeleninou, či zeleninovými chipsy. Sýrové...
Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Medové marokánky s ovocem, ořechy a čokoládou

Marokánky neboli florentýnky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Sušené ovoce a ořechy vybírejte podle libosti. Výborné jsou také s kandovanou...
Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Lískooříškový krém s kakaovým máslem

Vyzkoušejte výborný univerzální recept na krémovou pomazánku. Lískooříškový krém se skvěle hodí k palačinkám či na chleba. V období...
Domácí vanilkové loupáky

Domácí vanilkové loupáky

Domácím loupákům se nic nevyrovná. Jsou jednoduché na přípravu, krásně voní a nejlepší jsou po upečení. Podávejte je potřené máslem,...
Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Bramborový krém se slaninou, parmezánem a muškátovým oříškem

Podzimní období je ideální pro přípravu sytých krémových polévek. Můžete si je připravit jak na oběd, tak také jako lehkou večeři....
Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta s rajčaty a bazalkou

Vaječná omeleta je rychlá, jednoduchá a můžete ji dochutit podle libosti. Doplňte ji kváskovým chlebem a také menším zeleninovým salátem....
Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Teplý podzimní salát s grilovanou zeleninou

Saláty jsou výborné i v chladnějším podzimním období. Dopřejte si je s pečenou sezónní zeleninou a lehkou zálivkou. Vařené vejce je...
Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou

Podzimní muffiny voní krásně po skořici a díky červené řepě jsou vláčné i pár dnů po upečení. Jsou přirozeně sladké a s bílým jogurtem...
Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Kroupoto na víně s kuřecím masem a parmezánem

Připravte si doma jednoduché rychlé kroupoto. Je příjemně jemné, krémové a plné výrazné vinné chuti. Recept je inspirován italským...