Ořechové řezy jsou nadýchané, jemné a mírně kyselé po rybízové marmeládě. Skvěle se hodí jako dezert či na snídani.
Porce: 10 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 35 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g špaldové mouky
- 30 g třtinového cukru
- 70 g krupicového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 3 vejce
- 140 g másla
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 50 g rybízové marmelády
- špetka soli
Postup
- Dno plechu vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 160 °C.
- Žloutky oddělte od bílků.
- V hlubší míse smíchejte mouky, třtinový cukr, prášek do pečiva. Přidejte máslo, žloutky a vypracujte těsto.
- To rozválejte cca na 5 mm tlustý plát. Přeneste jej na plech a potřete marmeládou.
- V hlubší míse vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Poté přidejte krupicový cukr a znovu šlehejte.
- Do sněhu dejte mleté ořechy a znovu vše promíchejte.
- Ořechovou směs rovnoměrně naneste na marmeládu a pečte cca 35 minut dozlatova.
- Řez nakrájejte na kostky a podávejte.
Náš tip
Vyzkoušejte i jiné druhy kyselejších marmelád.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se hodí jako příloha, či jako chuťovka s tvarohovým dipem.
Čtěte dál
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...

Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...

Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.
Vánoční kořeněné cappuccino
Kořeněné cappuccino si snadno připravíte doma. Není přeslazené, je lehce pikantní a je ideální ke zpříjemnění pracovního odpoledne.

Vánoční krupicová kaše s opečeným kokosem a perníkem
Vánoční krupicová kaše vám zpříjemní čekání na Štědrý den. Krásně voní perníkovým kořením a kakaem. Plátky opečeného kokosu krásně...

Vánoční perníkové kuličky
Vánoční kuličky jsou jemné, vláčné a plné perníkové chuti. Arašídové máslo jim dodá jinakost, ale i zdravé tuky.

Batátový krém s opečenou cizrnou
Batátový krém je hustý a jemný. Díky chilli papričce je krém příjemně pikantní a krásně prohřeje. Opečená cizrna v polévce příjemně...

Hrušková povidla bez cukru
Hrušková povidla jsou sladkou pochoutkou, která je jednoduchá na přípravu. Skvěle se hodí do slané i sladké kuchyně. Povidla jsou ideální...

Bramborové placky s hruškovými povidly a mákem
Na přípravu bramborových placek je potřeba jen pár ingrediencí. Jsou zajímavou obměnou palačinek. Placky jsou skvělé na snídani, ale...

Cibulová focaccia s olivovým olejem
Focaccia je typický italský chléb, který je velice snadný na přípravu a můžete jej dochutit podle libosti. Čas zabere kynutí těsta,...

Smetanová panna cotta s ovocem
Panna cotta je lehký dezert, který je snadný a jeho příprava zabere jen chvíli. Doplňte jej o oblíbené ovoce a skvělá dobrota je na...

Dýňová polévka s červenou čočkou a parmezánovými krutony
Zpříjemněte si chladné podzimní dny voňavou dýňovou polévkou. Ta je zahuštěna červenou čočkou, která je jemná a dobře stravitelná....