Čokoládový termix s ostružinami

Čokoládový termix s ostružinami
zdroj: Kristýna Rybovičová

Připravte si doma tradiční termix, který vám zachutná tak, že ten z obchodu již chtít nebudete. Vychlazený pak přijde vhod jako dezert při horkých letních dnech.

Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • ½ l polotučného mléka
  • 1 balení čokoládového pudinku (bez lepku)
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky kakaa
  • 80 g ostružin
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • ½ lžičky sušené vanilky

Postup

  1. Pudink s mlékem a lžící rýžového sirupu připravte podle návodu.
  2. Ostružiny dejte do kastrůlku. Přidejte lžíci sirupu a vařte do změknutí.
  3. Do mírně zchladlého pudinku přidejte tvaroh, smetanu, kakao, vanilku a vše prošlehejte.
  4. Horké ostružiny rozmačkejte.
  5. Na dno sklenice dejte ostružiny a poté přidejte čokoládový termix.
  6. Skleničky nechte vychladit v lednici a pak podávejte.

Náš tip
Místo čokoládového pudinku můžete vyzkoušejte vanilkový.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Letní jahodový salát s pomeranči

Letní jahodový salát s pomeranči

Letní horké dny vybízejí k lehkým jídlům. Svěží jahodový salát vám bude v létě chutnat. Kombinuje v sobě sezónní ovoce a zeleninu. Netradiční je pak spojení slané a sladké chuti.

Čtěte dál
Síla potu – jaké účinky má na tělo a proč není dobré se mu vyhýbat?

Síla potu – jaké účinky má na tělo a proč není dobré se mu vyhýbat?

Téma pocení se poslední dny jistě skloňuje ve všech pádech. A jinak tomu nejspíš nebude ani během dalších horkých dnů. Může tedy přijít...
Ohlédnutí za uplynulým časem s novým čínským koronavirem

Ohlédnutí za uplynulým časem s novým čínským koronavirem

Červen se nese ve znamení rozvolňování protikoronavirových restrikcí, život se vrací do normálu a my se konečně můžeme zase volně nadechnout,...
Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Polévky nemusí být vždy jen teplé. Vyzkoušejte studenou krémovou polévku z červené řepy, která přijde vhod v teplých letních dnech....
Potraviny, které jsou v červnu v té nejlepší kondici. Zařaďte je do jídelníčku!

Potraviny, které jsou v červnu v té nejlepší kondici. Zařaďte je do jídelníčku!

Pozdní jaro a léto jsou typické pestrostí čerstvých druhů ovoce a zeleniny. Některé druhy jsou sice k dostání po celý rok, ale pořád...
Ochrana před sluncem: Nikdy nezapomínejte na těchto 5 základních opatření

Ochrana před sluncem: Nikdy nezapomínejte na těchto 5 základních opatření

I přes chladnější jaro se slunné léto blíží mílovými kroky a společně s ním i čas, kdy budeme chytat bronz na sluníčku a užívat si...
Med je tekuté zlato. Jak si umět pohlídat jeho kvalitu?

Med je tekuté zlato. Jak si umět pohlídat jeho kvalitu?

I když přináší řadu benefitů, pořád se jedná o koncentrovaný zdroj cukru, s jehož konzumací byste to rozhodně neměli přehánět. Pokud...
Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček plný ovoce je skvělou volbou k ranní kávě či čaji. Chlebíček je rychlý na přípravu, vláčný a sladký díky medu a banánům....
Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Jahody patří mezi první jarní ovoce, na které se každoročně můžeme těšit. Jahodová roláda je velice svěží a krémová, není přeslazená...
Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je...
Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak...