Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené plněné papriky s hovězím masem
zdroj: Kristýna Rybovičová

Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým salátem a ozdobené zakysanou smetanou.

Porce: 6
Doba přípravy: 90 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience

  • 400 g mletého hovězího masa
  • 6 velkých paprik
  • 2 větší červené cibule
  • 400 g červených fazolí v plechovce
  • 200 g kukuřice v plechovce
  • 400 ml rajčatového pyré
  • 4 větší rajčata
  • 2 větší mrkve
  • 1 šálek jasmínové rýže
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička skořice
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 1 lžička koření garam masala
  • 100 g sýru čedar
  • sůl, pepř

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Papriky pořádně očistěte. Odkrojte vrch tak, aby vznikla poklička a odstraňte semínka.
  3. Rýži uvařte podle návodu.
  4. Mezitím si připravte náplň. Červenou cibuli, česnek, mrkev, rajčata očistěte a nakrájejte na drobné kostky. Kukuřici, fazole propláchněte pod tekoucí vodou.
  5. Do hlubší pánve dejte lžíci oleje. Zpěňte na něm cibuli, poté česnek a nechte jej rozvonět.
  6. Přidejte hovězí maso, sůl, pepř, římský kmín, koření garam masala, skořici a vše společně restujte.
  7. Poté do směsi přidejte rajčata, fazole, kukuřici, mrkev, rajčatové pyré a vše důkladně promíchejte. Vařte cca 20 minut.
  8. Papriky postupně naplňte. Nejdříve masovou směsí, rýží a poté opět masovou směsí. Vrch posypte nastrouhaným čedarem a přiklopte pokličkou z papriky.
  9. Papriky dejte do předem vymazané formy a pečte cca 30–40 minut dozlatova.
  10. Upečené papriky vyndejte z trouby a podávejte.

Náš tip
Masovou směs, která se do paprik nevešla podávejte s rýží či čerstvým zeleninovým salátem.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Čočková paštika s meruňkami

Čočková paštika s meruňkami

Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného...

Čtěte dál
Kyselá fazolová polévka

Kyselá fazolová polévka

Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...
Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly

Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...
Horká čokoláda se strouhaným perníkem

Horká čokoláda se strouhaným perníkem

Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...
Maková kaše s malinami

Maková kaše s malinami

Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...
Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...
Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...
Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...
Pečené zelné bramboráčky

Pečené zelné bramboráčky

Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....
Drožďová polévka s kroupami

Drožďová polévka s kroupami

Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...
Čokoládový cheesecake s chilli

Čokoládový cheesecake s chilli

Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce...
Dýňové „špagety“ aglio e olio

Dýňové „špagety“ aglio e olio

Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....