Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým salátem a ozdobené zakysanou smetanou.
Porce: 6
Doba přípravy: 90 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience
- 400 g mletého hovězího masa
- 6 velkých paprik
- 2 větší červené cibule
- 400 g červených fazolí v plechovce
- 200 g kukuřice v plechovce
- 400 ml rajčatového pyré
- 4 větší rajčata
- 2 větší mrkve
- 1 šálek jasmínové rýže
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 lžička skořice
- ½ lžičky římského kmínu
- 1 lžička koření garam masala
- 100 g sýru čedar
- sůl, pepř
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Papriky pořádně očistěte. Odkrojte vrch tak, aby vznikla poklička a odstraňte semínka.
- Rýži uvařte podle návodu.
- Mezitím si připravte náplň. Červenou cibuli, česnek, mrkev, rajčata očistěte a nakrájejte na drobné kostky. Kukuřici, fazole propláchněte pod tekoucí vodou.
- Do hlubší pánve dejte lžíci oleje. Zpěňte na něm cibuli, poté česnek a nechte jej rozvonět.
- Přidejte hovězí maso, sůl, pepř, římský kmín, koření garam masala, skořici a vše společně restujte.
- Poté do směsi přidejte rajčata, fazole, kukuřici, mrkev, rajčatové pyré a vše důkladně promíchejte. Vařte cca 20 minut.
- Papriky postupně naplňte. Nejdříve masovou směsí, rýží a poté opět masovou směsí. Vrch posypte nastrouhaným čedarem a přiklopte pokličkou z papriky.
- Papriky dejte do předem vymazané formy a pečte cca 30–40 minut dozlatova.
- Upečené papriky vyndejte z trouby a podávejte.
Náš tip
Masovou směs, která se do paprik nevešla podávejte s rýží či čerstvým zeleninovým salátem.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.