Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce pálivou chuť. Ta se k čokoládě skvěle hodí.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 55 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (dortová forma 23 cm)
Na korpus
- 2 hrnky jemných ovesných vloček
- 1 hrnek mandlové mouky
- 2 lžíce kakaa
- 70 g másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- špetka soli
Na krém
- 250 g krémového sýru
- 250 ml smetany 30 %
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce medu
- 2 žloutky
- 1 lžička sušených chilli papriček
- 125 g čokolády (min. 80 %)
- 3 lžíce kakaa
Postup
- Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160 °C.
- V hrnci rozpusťte máslo a odstavte.
- V hlubší nádobě smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, kakao, med, sůl, vodu a rozpuštěné máslo. Vše spojte tak, aby vzniklo lepkavé těsto.
- Těsto vytvarujte prsty do formy. Dejte jej předpéci na 15 minut do trouby a nechte vychladnout.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Mezitím si připravte krém. V míse prošlehejte sýr společně s tvarohem, kakaem, medem, žloutkem, vanilkovým cukrem a sušenou chilli papričkou. V oddělené míse pak vyšlehejte smetanu.
- Smetanu opatrně vmíchejte do sýru, tak, aby vznikl hustý krém. Poté vmíchejte i čokoládu.
- Na předpečený korpus naneste krém a dejte péct do trouby na dalších cca 40 minut.
- Po upečení nechte dort vychladnout a poté vychladit, nakrájejte na kousky a podávejte.
Náš tip
Místo tvarohu vyzkoušejte zakysanou smetanu.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Parmazánové sušenky s kmínem
Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně křupavé a voňavé po parmezánu. V uzavíratelných sáčcích je můžete mít...
Čtěte dál
Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem
Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...

Kuřecí maso s kari omáčkou
Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...

Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy
Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které čokoládu krásně provoní. Věnujte ji jako dárek...

Krůtí kuličky s quinoou
Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....

Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...

Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta...

Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...

Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...