Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce pálivou chuť. Ta se k čokoládě skvěle hodí.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 55 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (dortová forma 23 cm)
Na korpus
- 2 hrnky jemných ovesných vloček
- 1 hrnek mandlové mouky
- 2 lžíce kakaa
- 70 g másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce vody
- špetka soli
Na krém
- 250 g krémového sýru
- 250 ml smetany 30 %
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce medu
- 2 žloutky
- 1 lžička sušených chilli papriček
- 125 g čokolády (min. 80 %)
- 3 lžíce kakaa
Postup
- Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160 °C.
- V hrnci rozpusťte máslo a odstavte.
- V hlubší nádobě smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, kakao, med, sůl, vodu a rozpuštěné máslo. Vše spojte tak, aby vzniklo lepkavé těsto.
- Těsto vytvarujte prsty do formy. Dejte jej předpéci na 15 minut do trouby a nechte vychladnout.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Mezitím si připravte krém. V míse prošlehejte sýr společně s tvarohem, kakaem, medem, žloutkem, vanilkovým cukrem a sušenou chilli papričkou. V oddělené míse pak vyšlehejte smetanu.
- Smetanu opatrně vmíchejte do sýru, tak, aby vznikl hustý krém. Poté vmíchejte i čokoládu.
- Na předpečený korpus naneste krém a dejte péct do trouby na dalších cca 40 minut.
- Po upečení nechte dort vychladnout a poté vychladit, nakrájejte na kousky a podávejte.
Náš tip
Místo tvarohu vyzkoušejte zakysanou smetanu.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.