Čokoládový cheesecake s chilli

Čokoládový cheesecake s chilli
zdroj: Kristýna Rybovičová

Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce pálivou chuť. Ta se k čokoládě skvěle hodí.

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 55 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány.
Ingredience (dortová forma 23 cm)

Na korpus

  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 70 g másla
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce vody
  • špetka soli

Na krém

  • 250 g krémového sýru
  • 250 ml smetany 30 %
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce medu
  • 2 žloutky
  • 1 lžička sušených chilli papriček
  • 125 g čokolády (min. 80 %)
  • 3 lžíce kakaa

Postup

  1. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160 °C.
  2. V hrnci rozpusťte máslo a odstavte.
  3. V hlubší nádobě smíchejte ovesné vločky, mandlovou mouku, kakao, med, sůl, vodu a rozpuštěné máslo. Vše spojte tak, aby vzniklo lepkavé těsto.
  4. Těsto vytvarujte prsty do formy. Dejte jej předpéci na 15 minut do trouby a nechte vychladnout.
  5. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  6. Mezitím si připravte krém. V míse prošlehejte sýr společně s tvarohem, kakaem, medem, žloutkem, vanilkovým cukrem a sušenou chilli papričkou. V oddělené míse pak vyšlehejte smetanu.
  7. Smetanu opatrně vmíchejte do sýru, tak, aby vznikl hustý krém. Poté vmíchejte i čokoládu.
  8. Na předpečený korpus naneste krém a dejte péct do trouby na dalších cca 40 minut.
  9. Po upečení nechte dort vychladnout a poté vychladit, nakrájejte na kousky a podávejte.

Náš tip
Místo tvarohu vyzkoušejte zakysanou smetanu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat na jazyku.

Čtěte dál
Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou

Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...
Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka z pečené zeleniny

Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...
Pečené zelné bramboráčky

Pečené zelné bramboráčky

Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....
Dýňové „špagety“ aglio e olio

Dýňové „špagety“ aglio e olio

Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....
Dýňová bábovka s perníkem

Dýňová bábovka s perníkem

Udělejte si doma pohodu a vychutnejte si skvělou dýňovou bábovku. Ta je provoněna perníkovým kořením a doslova barevně ladí s podzimem.
Kynutý cibulový koláč

Kynutý cibulový koláč

Slané koláče jsou stále více oblíbené. Jsou vhodné jak na oběd, večeři tak i na výlety. Nejen náplně, ale i druhy těsta můžete libovolně...
Hruškové lívance se slaným karamelem

Hruškové lívance se slaným karamelem

Sladké lívance vám zpříjemní chladná podzimní rána. Jsou přirozeně bezlepkové a díky sladkým hruškám již není potřeba do těsta přidávat...
Kouzlo hořké čokolády – proč si ji dopřát bez výčitek?

Kouzlo hořké čokolády – proč si ji dopřát bez výčitek?

Sladkosti nejsou obecně doporučované v rámci zdravého stylu života. Nicméně i zde platí určité výjimky. Kvalitní hořká čokoláda je...
Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené plněné papriky s hovězím masem

Zapečené papriky plněné hovězím masem jsou plné zeleniny a provoněné kořením. Budou chutnat celé rodině. Podávejte je s čerstvým zeleninovým...
Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Jáhlová kaše se sladkou švestkou

Zpříjemněte si den sladkou snídaní a využijte švestky, které právě teď dozrávají. Jáhlová kaše je přirozeně bezlepková. Lucuma kaši...
Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka z adzuki a mungo fazolí

Fazolová polévka je hustá, sytá a nahradí tak i lehčí oběd. Polévka je navíc plná vlákniny a rostlinných bílkovin, takže je opravdu...