Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat na jazyku.
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 30 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 20 g jáhlových vloček
- 80 ml kokosového mléka
- 12 ks blanšírovaných mandlí
- 125 g sýru Philadelphia
- ½ lžičky sušené vanilky
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 lžíce čekankového sirupu
- strouhaný kokos (na obalení)
Postup
- Do menšího hrnce nalijte mléko a přiveďte ho k varu. K mléku přisypte jáhlové vločky a vařte do zhoustnutí. Poté nechte vychladnout.
- V hlubší míse smíchejte sýr, sušenou vanilku, jáhlové vločky, kokosový olej a čekankový sirup. Vše důkladně promíchejte.
- Z připravené směsi tvořte středně velké kuličky.
- Do středu kuličky vložte vždy jednu mandli a obalte ji v kokosu.
- Cukroví nechte v lednici přes noc odpočívat a podávejte.
Náš tip
Do směsi přidejte lžíci vaječného likéru, který dodá cukroví větší šmrnc.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného...
Čtěte dál
Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...
Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte něco netradičního a zároveň hravého.

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...

Pečené zelné bramboráčky
Bramboráky nemusí být jen smažené na velkém množství oleje. Vyzkoušejte bramboráčky v kombinaci s kysaným zelím, cibulí a brambory....

Drožďová polévka s kroupami
Droždí nemusíte používat jen na vykynutí těsta. Připravte z něj i tuto výbornou polévku. Jemná chuť droždí je doplněna plným hrncem...

Čokoládový cheesecake s chilli
Zpříjemněte si chladnější měsíce roku čokoládovou dobrotou. Čokoládový cheesecake je doplněn chilli papričkou, která dodá dezertu lehce...

Dýňové „špagety“ aglio e olio
Špagetová dýně je druhem dýně, která má po upečení příjemně měkkou dužinu. Ta se poté rozpadá na vlákna, která připomínají špagety....

Dýňová bábovka s perníkem
Udělejte si doma pohodu a vychutnejte si skvělou dýňovou bábovku. Ta je provoněna perníkovým kořením a doslova barevně ladí s podzimem.