Maková kaše s malinami

Maková kaše s malinami
zdroj: Kristýna Rybovičová

Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu skvěle. Mimo sezónu můžete nahradit čerstvé maliny těmi mraženými.

Porce: 2
Doba přípravy: 20 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 250 ml polotučného mléka
  • 25 g jáhlové kaše
  • 25 g rýžové kaše
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžička chia semínek
  • 50 g mražených (čerstvých) malin
  • 2 lžíce vody
  • 20 g loupaných mandlí

Postup

  1. Do menšího hrnce nalijte mléko, přidejte mák a přiveďte vše k varu.
  2. K mléku přidejte jáhlovou a rýžovou kaši. Tu promíchejte a vařte cca 5 minut do zhoustnutí.
  3. Poté k ingrediencím přimíchejte chia semínka.
  4. Maliny vložte do menšího hrnce, přidejte vodu a vařte cca 5 minut do změknutí.
  5. Uvařenou kaši dejte do misky, ozdobte ji ovocem, mandlemi a podávejte.

Náš tip
Kaši můžete ozdobit několika lístky máty.

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.

Čtěte dál
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...
Pórkovo-špenátový krém

Pórkovo-špenátový krém

Jaro se již začíná hlásit o slovo a vše kolem se pomalu začíná zelenat. Pórkovo-špenátová polévka krásně hraje všemi barvami jara....
Jablečná quinoa kaše

Jablečná quinoa kaše

Rána jsou stále ještě chladná a tak není od věci si zpestřit start nového dne teplou kaší. Základem je quinoa, která je přirozeně bezlepková....
Parmazánové sušenky s kmínem

Parmazánové sušenky s kmínem

Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně...
Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...
Kuřecí maso s kari omáčkou

Kuřecí maso s kari omáčkou

Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...
Citronové tartaletky

Citronové tartaletky

Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...
Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....
Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...