Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte ji s kouskem opečeného chleba.
Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.
Ingredience
- 1 hrnek čočky beluga
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 dcl červeného vína
- 150 g smetanového sýra
- 50 g přepuštěného másla
- 200 g zavařených meruněk
- svazek tymiánu
- sůl, pepř
Postup
- Čočku beluga uvařte podle návodu.
- Cibuli s česnekem nakrájejte nadrobno.
- V hlubší pánvi rozpusťte kousek přepuštěného másla a osmahněte na něm cibuli. Přidejte česnek a nechce jej rozvonět.
- Do pánve přidejte čočku, svazek tymiánu a červené víno. Víno nechte odpařit.
- Mezitím ve vyšší nádobě zmixujte meruňky do hladka pomocí tyčového mixéru.
- Z čočky vyjměte tymián, přidejte smetanový sýr, sůl a pepř. Vše tyčovým mixérem promixujte do hladké konzistence.
- Na dno menších skleniček dejte meruňky a poté paštiku.
- Povrch zalejte rozpuštěným přepuštěným máslem a dejte vychladit.
Náš tip
Místo meruněk použijte brusinkovou marmeládu.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Kuřecí maso s kari omáčkou
Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé jídlo. Jako přílohu volte ideálně rýžové nudle.
Čtěte dál
Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy
Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...

Krůtí kuličky s quinoou
Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....
Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a chutí měnit a při pečení krásně provoní kuchyni....

Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...

Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...