Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin. Kuličky podávejte ideálně s čerstvým salátem či pečenou zeleninou.
Porce: 35 kuliček
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Bezlepkové
Ingredience
- 750 g mletého krůtího masa
- 120 g quinoy
- 3 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 3 snítky čerstvé petržele
- 3 lžíce řepkového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 190 °C.
- Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, stroužky česneku prolisujte. Petržel nasekejte nadrobno.
- Ve větší míse smíchejte maso, uvařenou quinou, cibuli, česnek, vejce, hořčici, petržel, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
- Ze směsi tvořte středně velké kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
- Poté je pečte 25 minut dozlatova a podávejte.
Náš tip
Masové kuličky podávejte s pečenou sezónní zeleninou.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Kuřecí maso s kari omáčkou
Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé jídlo. Jako přílohu volte ideálně rýžové nudle.
Čtěte dál
Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy
Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...

Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte...

Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...

Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...