Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou
zdroj: Kristýna Martínková

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin. Kuličky podávejte ideálně s čerstvým salátem či pečenou zeleninou.

Porce: 35 kuliček
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 25 minut
Označení: Bezlepkové

Ingredience

  • 750 g mletého krůtího masa
  • 120 g quinoy
  • 3 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 snítky čerstvé petržele
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout.
  2. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 190 °C.
  3. Červenou cibuli nakrájejte na malé kousky, stroužky česneku prolisujte. Petržel nasekejte nadrobno.
  4. Ve větší míse smíchejte maso, uvařenou quinou, cibuli, česnek, vejce, hořčici, petržel, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  5. Ze směsi tvořte středně velké kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
  6. Poté je pečte 25 minut dozlatova a podávejte.

Náš tip
Masové kuličky podávejte s pečenou sezónní zeleninou.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových plodů. Díky rozmixovaným ingrediencím má nápoj svěží, intenzivní chuť.

Čtěte dál
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Polévky nemusí být vždy jen teplé. Vyzkoušejte studenou krémovou polévku z červené řepy, která přijde vhod v teplých letních dnech....
Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Palačinky nemusíte připravovat jen na sladko. Jejich slaná verze je také výborná. Vyzkoušejte tyto špaldové palačinky plněné špenátem...
Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček plný ovoce je skvělou volbou k ranní kávě či čaji. Chlebíček je rychlý na přípravu, vláčný a sladký díky medu a banánům....
Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Jahody patří mezi první jarní ovoce, na které se každoročně můžeme těšit. Jahodová roláda je velice svěží a krémová, není přeslazená...
Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je...
Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak...
Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...