Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé jídlo. Jako přílohu volte ideálně rýžové nudle.
Porce: 6
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Bezlepkové
- 300 g kuřecích prsou
- 2 větší mrkve
- 1 větší cuketa
- 2 červené papriky
- 1 větší červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l kuřecího vývaru
- 240 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce kurkumy
- 2 lžíce kari koření
- 2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička sušených chilli papriček
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 3 lžičky cukru
- sůl, pepř
Postup
- Kuřecí maso očistěte, omyjte a nakrájejte na nudličky.
- Omyjte a očistěte veškerou zeleninu.
- Červenou cibuli a česnek nakrájejte na kostky. Mrkev, cuketu a papriku nakrájejte na nudličky.
- Ve středně velkým hrnci rozehřejte řepkový olej. Zpěňte na něm cibuli. Po chvíli přidejte česnek, kurkumu, kari koření, římský kmín, chilli papričky a vše nechte rozvonět.
- Přidejte maso, které nechte zatáhnout. Poté přidejte zeleninu a vše společně chvíli restujte.
- Do hrnce dejte vývar, kokosové mléko, rajčatový protlak, zázvor a vše společně vařte cca 25 minut do změknutí.
- Chuť dolaďte solí, pepřem, cukrem a podávejte.
Náš tip
Kuřecí maso s kari omáčkou podávejte s rýží či rýžovými nudlemi.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat

Citronové tartaletky
Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně, ale jsou i potěšením pro každou příležitost.
Čtěte dál
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy
Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...

Krůtí kuličky s quinoou
Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....

Domácí granola se sušeným ovocem
Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami
Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta je provoněna tymiánem a červeným vínem. Podávejte...

Kyselá fazolová polévka
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to obzvláště v zimním období. Polévka z jemných bílých fazolí je příjemně kyselá, je provoněná...

Zeleninové chipsy s dipem z gorgonzoly
Oslňte své přátele a připravte na silvestrovský večer chipsy. Ne však ty klasické bramborové. Vyzkoušejte domácí zeleninové, připravené...

Horká čokoláda se strouhaným perníkem
Horká čokoláda je nápoj, který v zimě zahřeje a potěší chuťové buňky celé rodiny. Provoněná perníkovým kořením vás pohladí na duši...

Ořechové mini palačinky
Ořechové mini palačinky můžete podávat například s jogurtem na snídani nebo místo granoly. Ocení je především děti, kterým tak připravíte...

Maková kaše s malinami
Teplé kaše jsou vhodnou snídaní při chladných zimních dnech. Český mák je zdrojem vápníku a ve spojení s kaší a ovocem chutná opravdu...

Nepečené kokosové kuličky
Vyzkoušejte na vánoční svátky připravit tyto nepečené kuličky. Vánoční stůl provoní vůně kokosu a díky krémovému sýru se budou rozplývat...

Pečená červená řepa s karamelizovanou cibulkou
Využijte sezónní zeleninu a připravte si lehký oběd či večeři. Upečené tenké plátky červené řepy příjemně křupou a sladká cibulka s...

Krémová polévka z pečené zeleniny
Krémová polévka je hustá a jemně nasládlá. Díky pečené zelenině má plnou, zeleninovou chuť. V chladných sychravých dnech vás zahřeje...