Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem
zdroj: Kristýna Martínková

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými okurkami.

Porce: 4
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 20 minut

Ingredience

  • 300 g celozrnných těstovin
  • 150 g šunky (min. 95 % masa)
  • 125 g sýru Cheddar
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 bílé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 3 vejce
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 snítky petržele
  • sůl, pepř

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu.
  2. Cibuli, česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
  3. Cheddar nastrouhejte, šunku nakrájejte na kostky, petržel nasekejte.
  4. V hluší pánvi rozehřejte řepkový olej. Opečte na něm cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
  5. Do pánve dejte šunku, hrášek a vše společně orestujte.
  6. Troubu předehřejte na 200 °C.
  7. Ve vyšší nádobě prošlehejte mléko s vejcem, petrželí, solí a pepřem.
  8. Těstoviny promíchejte se šunkovou směsí.
  9. Vše dejte do zapékací mísy, zalijte mlékem a posypte Cheddarem.
  10. Dejte zapéci na cca 20 minut dozlatova a podávejte.

Náš tip
Vyzkoušejte i různé druhy luštěninových těstovin.    

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.

Čtěte dál
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...
Pórkovo-špenátový krém

Pórkovo-špenátový krém

Jaro se již začíná hlásit o slovo a vše kolem se pomalu začíná zelenat. Pórkovo-špenátová polévka krásně hraje všemi barvami jara....
Jablečná quinoa kaše

Jablečná quinoa kaše

Rána jsou stále ještě chladná a tak není od věci si zpestřit start nového dne teplou kaší. Základem je quinoa, která je přirozeně bezlepková....
Parmazánové sušenky s kmínem

Parmazánové sušenky s kmínem

Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně...
Kuřecí maso s kari omáčkou

Kuřecí maso s kari omáčkou

Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...
Citronové tartaletky

Citronové tartaletky

Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...
Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....
Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami

Čočková paštika s meruňkami

Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta...