Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka
zdroj: Kristýna Martínková

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z velikonočních svátků. Tlačenku podávejte třeba s čerstvým kváskovým chlebem.

Porce: 8 kusů
Doba přípravy: 20 minut
Doba tuhnutí: min. 60 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience (silikonová forma na 8 muffinů)

  • 4 vejce
  • 4 lžičky konzervované kukuřice
  • 4 lžičky konzervovaného hrášku
  • 3 ředkvičky
  • 3 nakládané okurky
  • 1 lžička sušeného medvědího česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • pár snítek pažitky
  • pár snítek hráškových výhonků
  • 10 g želatiny v prášku
  • 250 ml vody
  • 3 lžíce láku z okurek
  • sůl, pepř

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo a oloupejte.
  2. Okurky, ředkvičky a vejce nakrájejte na menší kousky. Pažitku a hráškové výhonky nasekejte nadrobno.
  3. Ve větší míse smíchejte vejce, kukuřici, hrášek, ředkvičky, okurky, medvědí česnek, pažitku, hráškové výhonky, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  4. Do menšího hrnce dejte lák z okurek, přidejte želatinu a nechte ji cca 10 minut nabobtnat.
  5. Poté želatinu na mírném plamenu za stálého míchání nechte rozpustit (nesmí přijít k varu). Přidejte vodu a promíchejte.
  6. Tekutou želatinu vlijte do vaječné směsi a promíchejte.
  7. Naplňte směsí formu na muffiny, nechte v lednici minimálně hodinu vychladit a podávejte.

Náš tip
Použijte nasekané čerstvé listy medvědího česneku.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.

Čtěte dál
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...
Pórkovo-špenátový krém

Pórkovo-špenátový krém

Jaro se již začíná hlásit o slovo a vše kolem se pomalu začíná zelenat. Pórkovo-špenátová polévka krásně hraje všemi barvami jara....
Müsli tyčinky s ovocem a ořechy

Müsli tyčinky s ovocem a ořechy

Müsli tyčinky jsou skvělou volbou pro rychlé svačinky, které si můžete dopřát jak doma, tak kdekoliv na cestách. V kombinaci s tvarohem,...
Parmazánové sušenky s kmínem

Parmazánové sušenky s kmínem

Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně...
Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...
Kuřecí maso s kari omáčkou

Kuřecí maso s kari omáčkou

Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...
Citronové tartaletky

Citronové tartaletky

Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...
Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....
Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí granola se sušeným ovocem

Domácí pečená granola je výborným doplňkem snídaně, ve které si navíc pohlídáte množství přidaného cukru. Můžete ji podle libosti a...
Čočková paštika s meruňkami

Čočková paštika s meruňkami

Na výrobu domácí paštiky lze využít různé druhy masa. Vyzkoušejte však alternativu a ochutnejte paštičku vyrobenou z černé čočky. Ta...