Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda
zdroj: Kristýna Martínková

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným grilovaným pochutinám. Marmeládou také skvěle doplníte domácí sendviče.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 6 větších červených cibulí
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička povidel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte řepkový olej. Zpěňte na něm cibuli a restujte ji na mírném plameni cca 20 minut.
  3. K cibuli přilijte červené víno a alkohol nechte odpařit.
  4. Poté přidejte vinný ocet, skořici, cukr a povidla. Směs promíchejte a vařte cca 10 minut.
  5. Jakmile marmeláda zhoustne, dochuťte ji solí, pepřem a podávejte.

Náš tip
Marmeládou dejte do skleničky a uchovejte ji v lednici pro pozdější použití.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je svěží a plný vitamínů.

Čtěte dál
Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak...
Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...
Müsli tyčinky s ovocem a ořechy

Müsli tyčinky s ovocem a ořechy

Müsli tyčinky jsou skvělou volbou pro rychlé svačinky, které si můžete dopřát jak doma, tak kdekoliv na cestách. V kombinaci s tvarohem,...
Jablečná quinoa kaše

Jablečná quinoa kaše

Rána jsou stále ještě chladná a tak není od věci si zpestřit start nového dne teplou kaší. Základem je quinoa, která je přirozeně bezlepková....
Parmazánové sušenky s kmínem

Parmazánové sušenky s kmínem

Pečené domácí sušenky můžete brát s sebou na výlety do přírody, potěšit s nimi návštěvu a zpestřit tak prostřený stůl. Jsou krásně...
Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

Zapečené těstoviny jsou oblíbeným pokrmem. Jsou rychle připravené a přitom velice chutné. Zapečené těstoviny ideálně podávejte s nakládanými...
Kuřecí maso s kari omáčkou

Kuřecí maso s kari omáčkou

Tento exotický pokrm plný voňavého koření vám zpříjemní zimní dny. Dochuťte maso na závěr limetkou a koriandrem a získáte svěží a zdravé...
Citronové tartaletky

Citronové tartaletky

Tartaletky jsou jemným, křehkým dezertem původem z Francie. Můžete je plnit různými krémy, čokoládou a ovocem. Nejen že vypadají krásně,...
Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Hořká čokoláda s lyofilizovaným ovocem a jedlými květy

Výroba domácí čokolády je velice snadná. Navíc si ji můžete připravit s příchutí, kterou máte rádi. Výborná je se sušenými květy, které...
Krůtí kuličky s quinoou

Krůtí kuličky s quinoou

Masové kuličky z krůtího masa jsou jednoduché na přípravu a lehké na trávení. Pokrm je díky masu a quinoe skvělým zdrojem bílkovin....