Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda
zdroj: Kristýna Martínková

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným grilovaným pochutinám. Marmeládou také skvěle doplníte domácí sendviče.

Porce: 8
Doba přípravy: 40 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány a vegany, bezlepkové.

Ingredience

  • 6 větších červených cibulí
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 250 ml červeného vína
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička povidel
  • sůl, pepř

Postup

  1. Cibuli oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky.
  2. V hlubší pánvi rozehřejte řepkový olej. Zpěňte na něm cibuli a restujte ji na mírném plameni cca 20 minut.
  3. K cibuli přilijte červené víno a alkohol nechte odpařit.
  4. Poté přidejte vinný ocet, skořici, cukr a povidla. Směs promíchejte a vařte cca 10 minut.
  5. Jakmile marmeláda zhoustne, dochuťte ji solí, pepřem a podávejte.

Náš tip
Marmeládou dejte do skleničky a uchovejte ji v lednici pro pozdější použití.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových plodů. Díky rozmixovaným ingrediencím má nápoj svěží, intenzivní chuť.

Čtěte dál
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Polévky nemusí být vždy jen teplé. Vyzkoušejte studenou krémovou polévku z červené řepy, která přijde vhod v teplých letních dnech....
Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Palačinky nemusíte připravovat jen na sladko. Jejich slaná verze je také výborná. Vyzkoušejte tyto špaldové palačinky plněné špenátem...
Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček plný ovoce je skvělou volbou k ranní kávě či čaji. Chlebíček je rychlý na přípravu, vláčný a sladký díky medu a banánům....
Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Jahody patří mezi první jarní ovoce, na které se každoročně můžeme těšit. Jahodová roláda je velice svěží a krémová, není přeslazená...
Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je...
Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak...
Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...