Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem
zdroj: Kristýna Martínková

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.

Porce: 4
Doba přípravy: 50 minut
Označení: Vhodné pro vegetariány, bezlepkové.

Ingredience

  • 150 g quinoy
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 2 menší cukety
  • 250 g čerstvých rajčat
  • 100 g hrášku
  • 6 žampionů
  • 4 vejce
  • hrst hráškových výhonků
  • hrst medvědího česneku
  • 300 g baby špenátu
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 190 °C.
  2. Cuketu omyjte a nakrájejte na kolečka. Žampiony nakrájejte na plátky.
  3. Cuketu, žampiony, rajčata dejte na plech, osolte a opepřete. Přidejte přepuštěné máslo a pečte cca 30 minut do změknutí.
  4. Quinou uvařte ve vývaru podle návodu. Medvědí česnek nasekejte nadrobno.
  5. Vodu přiveďte k varu a vejce v ní vařte cca 7 minut.
  6. Quinou promíchejte s medvědím česnekem a dejte ji do misky.
  7. Misku ozdobte upečenou zeleninou, hráškem, hráškovými výhonky, baby špenátem, uvařeným vejcem a podávejte.

Náš tip
Vejce vyměňte za kousky opečeného tempehu.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Krémová rýžová kaše s ovocem a ořechy

Rýže Arborio je ideální jak na přípravu rizota, tak také krémové rýžové kaše. Doplňte ji podzimním ovocem a voňavou skořicí. Na talíři ji ozdobte lžící bílého jogurtu a skvělou snídaně máte na stole.

Čtěte dál
Voňavé dýňové lívance

Voňavé dýňové lívance

Podzimní chladná rána jsou tu a příroda se začíná barvit do krásných barev. Připravte si na snídani teplé podzimem provoněné lívance....
Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Sendvič s krůtím masem, vejcem a avokádem

Domácí čerstvé sendviče připravíte rychle doma a můžete si je vzít s sebou kamkoliv na cesty. Jsou plné bílkovin a svěží díky čerstvé...
Špaldové kynuté buchty s povidly

Špaldové kynuté buchty s povidly

Klasické kynuté buchty nesmí chybět na žádném stole. Příprava je časově náročnější, ale jejich vůně a chuť vše vynahradí. Povidla buchty...
Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Hrušky na víně s vanilkovým krémem

Září je v mnoha oblastech měsícem vína. Hrušky vařené ve víně jsou výborné a zpříjemní vám nastávající chladnější podzimní dny. Vyzkoušejte...
Tvarohový pribiňáček s ovocem

Tvarohový pribiňáček s ovocem

Vyzkoušejte doma připravit domácí pribináček, kterým potěšíte hlavně dětské mlsné jazýčky. Doplňte ho oblíbeným ovocem a zabalte ho...
Lilkové minihamburgery

Lilkové minihamburgery

Klasické hamburgery zná jistě každý a má ně svůj unikátní recept. Odlehčenou verzí, kterou můžete připravit jak doma v troubě, tak...
Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Hovězí pastrami sendvič s opečenou cibulkou

Pastrami jsou tenké plátky libového hovězího masa. Ty jsou oblíbené pro svoji jemnou masovou chuť. Skvěle se hodí do domácích sendvičů....
Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Tvarohový dezert s malinovým rozvarem

Maliny a lehké tvarohové dezerty k létu neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte verzi inspirovanou tradičním italským tiramisu. Vykouzlíte...
Cuketové lasagne s hovězím masem

Cuketové lasagne s hovězím masem

Cukety jsou výbornou svěží letní zeleninou, kterou můžete všestranně v kuchyni využívat. Je vhodná na přípravu odlehčených pokrmů....
Rybízový koláč s kefírem

Rybízový koláč s kefírem

Rybíz patří mezi naše sezónní bobulovité ovoce, které je bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho kyselá chuť však ne každému vyhovuje. Vyzkoušejte...
Čokoládové brownie s třešněmi

Čokoládové brownie s třešněmi

Brownie je čokoládový vláčný dezert původem ze Spojených států. Vyzkoušejte jeho sezónní verzi se sladkými třešněmi.