Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak hodí k mletému masu.
Porce: 6
Doba přípravy: 90 minut
Označení: Bezlepkové.
Ingredience
Omáčka z pečených paprik
- 3 větší červené papriky
- 1 žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 200 g cottage sýru
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce řepkového oleje
- sůl, pepř
Krůtí koule
- 750 g mletého krůtího masa
- 2 vejce
- 3 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl, pepř
Postup
- Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
- Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Dejte je na plech, osolte je, přidejte lžíci řepkového oleje a pečte je cca 30 minut do měkka.
- Cibuli a česnek nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a cibuli na něm osmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
- Poté přidejte papriky, rajčata, cukr, vývar a vařte vše cca 10 minut. Poté přidejte cottage sýr a tyčovým mixérem vše zmixujte do hladka.
- Ve větší míse smíchejte maso, vejce, mouku, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
- Ze směsi tvořte větší kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
- Pečte je cca 25 minut dozlatova.
- Koule z krůtího masa podávejte s omáčkou a přílohou dle vaší volby.
Náš tip
K této kombinaci se skvěle hodí vařené cizrnové těstoviny.
Projděte si další články
Také by Vás mohlo zajímat
Velikonoční boží milosti
Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.
Čtěte dálBezlepková sekaná s bylinkami
Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami
Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu
Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Zeleninové lečo s vejcem
Lečo je typickým zeleninovým pokrmem, které bývá často doplněno vejci. K přípravě je zapotřebí jen pár surovin, které se společně dusí a propojí se tak všechny chutě. Pokrm je výživný...
Šátečky s tvarohem a marmeládou
Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí
Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou
Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou
Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem
Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy
Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou
Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink
Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.