Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik
zdroj: Kristýna Martínková

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak hodí k mletému masu.

Porce: 6
Doba přípravy: 90 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience
Omáčka z pečených paprik

  • 3 větší červené papriky
  • 1 žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 200 g cottage sýru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Krůtí koule

  • 750 g mletého krůtího masa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Dejte je na plech, osolte je, přidejte lžíci řepkového oleje a pečte je cca 30 minut do měkka.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a cibuli na něm osmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
  4. Poté přidejte papriky, rajčata, cukr, vývar a vařte vše cca 10 minut. Poté přidejte cottage sýr a tyčovým mixérem vše zmixujte do hladka.
  5. Ve větší míse smíchejte maso, vejce, mouku, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  6. Ze směsi tvořte větší kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
  7. Pečte je cca 25 minut dozlatova.
  8. Koule z krůtího masa podávejte s omáčkou a přílohou dle vaší volby.

Náš tip
K této kombinaci se skvěle hodí vařené cizrnové těstoviny.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Okurková limonáda s citrusy

Okurková limonáda s citrusy

K létu a teplým dnům neodmyslitelně patří domácí vychlazené limonády. Vyzkoušejte tu z čerstvé salátové okurky, máty a citrusových plodů. Díky rozmixovaným ingrediencím má nápoj svěží, intenzivní chuť.

Čtěte dál
Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenyklový salát s jablky a pomeranči

Fenykl je zelenina plná výrazné, aromatické chuti. Je známá pro svůj pozitivní vliv proti nadýmání. Fenykl je také zdrojem vitamínů...
Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky s tofu, mangem a arašídovou omáčkou

Letní závitky jsou skvělou volbou do horkých letních dní – jsou totiž lehké a navíc rychlé na přípravu. Podávají se s lahodnou arašídovou...
Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

Mangová zmrzlina s kokosovým krémem

K létu a letním prázdninám neodmyslitelně patří zmrzlina. Vyzkoušejte si ji připravit během pár minut doma. Ochutnejte kombinaci mangového...
Studená polévka z červené řepy

Studená polévka z červené řepy

Polévky nemusí být vždy jen teplé. Vyzkoušejte studenou krémovou polévku z červené řepy, která přijde vhod v teplých letních dnech....
Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Zapečené špaldové palačinky s ricottou a špenátem

Palačinky nemusíte připravovat jen na sladko. Jejich slaná verze je také výborná. Vyzkoušejte tyto špaldové palačinky plněné špenátem...
Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček s kakaem a bobulovitým ovocem

Ovesný chlebíček plný ovoce je skvělou volbou k ranní kávě či čaji. Chlebíček je rychlý na přípravu, vláčný a sladký díky medu a banánům....
Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Mandlová roláda s krémovým sýrem a jahodovým přelivem

Jahody patří mezi první jarní ovoce, na které se každoročně můžeme těšit. Jahodová roláda je velice svěží a krémová, není přeslazená...
Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičkový salát s hráškovými výhonky a vejcem

Ředkvičky jsou typicky jarním druhem zeleniny, která by neměla v jídelníčku chybět. Připravte si z nich tento ředkvičkový salát – je...
Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou a medvědím česnekem

Quinoa s pečenou zeleninou je ideální volbou pro lehký oběd či večeři. Pokrm je provoněn medvědím česnekem a krásně hraje všemi barvami.
Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Grilovací sezóna se pomalu blíží. Vyzkoušejte cibulovou marmeládu, která se výborné hodí jak ke grilovanému masu, tak sýru a jiným...
Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka je skvělým jídlem, které si můžete buď připravit na Velikonoce, nebo v něm zpracovat přebytečná uvařená vajíčka z...