Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik

Koule z krůtího masa s omáčkou z pečených paprik
zdroj: Kristýna Martínková

Omáčka z pečených paprik je ideální volbou pro chutný oběd – voní po červených paprikách, je zjemněna cottage sýrem a výborně se tak hodí k mletému masu.

Porce: 6
Doba přípravy: 90 minut
Označení: Bezlepkové.

Ingredience
Omáčka z pečených paprik

  • 3 větší červené papriky
  • 1 žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 200 g cottage sýru
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Krůtí koule

  • 750 g mletého krůtího masa
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Plech vyložte pečicím papírem. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Papriky očistěte, omyjte a nakrájejte na větší kusy. Dejte je na plech, osolte je, přidejte lžíci řepkového oleje a pečte je cca 30 minut do měkka.
  3. Cibuli a česnek nakrájejte na kostky. V pánvi rozehřejte lžíci řepkového oleje a cibuli na něm osmahněte. Jakmile začne zlátnout, přidejte česnek a nechte jej rozvonět.
  4. Poté přidejte papriky, rajčata, cukr, vývar a vařte vše cca 10 minut. Poté přidejte cottage sýr a tyčovým mixérem vše zmixujte do hladka.
  5. Ve větší míse smíchejte maso, vejce, mouku, majoránku, sůl, pepř a vše důkladně promíchejte.
  6. Ze směsi tvořte větší kuličky, dejte je na plech a potřete olejem.
  7. Pečte je cca 25 minut dozlatova.
  8. Koule z krůtího masa podávejte s omáčkou a přílohou dle vaší volby.

Náš tip
K této kombinaci se skvěle hodí vařené cizrnové těstoviny.

Otevřít galerii

Líbil se Vám článek?
Sdílejte ho s přáteli! A přidejte si nás na seznam.cz!

Také by Vás mohlo zajímat

Velikonoční boží milosti

Velikonoční boží milosti

Boží milosti jsou tradiční velikonoční pochoutkou. Vyzkoušejte je obalit v třtinovém a kokosovém cukru.

Čtěte dál
Bezlepková sekaná s bylinkami

Bezlepková sekaná s bylinkami

Voňavá masová sekaná je klasická česká pochoutka. Vyzkoušejte její bezlepkovou verzi s bylinkami a podávejte ji s vařenými bramborami.
Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice s celozrnnými těstovinami

Kuře na paprice je u nás velmi oblíbený pokrm. Recept na něj je snadný a výborný jak s těstovinou, tak s knedlíkem. Kuřecí prsa jsou...
Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Slaný závin se zelím a uzeným tofu

Zelná náplň je výbornou volbou pro naplnění kynutého těsta. Závin si mohou dopřát i vegetariáni a vychutnat si jej můžete jak teplý,...
Šátečky s tvarohem a marmeládou

Šátečky s tvarohem a marmeládou

Voňavé šátečky jsou velmi rychle hotové a chuťově výborné. Spojení tvarohu a marmelády potěší snad každého. Využijte jakoukoliv marmeládu,...
Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí

Domácí kvašené zelí je výbornou zdravou bombou, plnou vitamínu C. Je bohaté na probiotika, která velmi prospívají našim střevům. Příprava...
Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky s povidly a drobenkou

Makové rolky jsou skvělým pohoštěním, výbornou snídaní, ale i super pohoštěním. Milovníci máku si určitě pochutnají!
Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Mramorová bábovka s kakaem a vanilkou

Bábovka je tradičním moučníkem, který nikdy nezklame. Její mramorová verze je výborná a po rozkrojení je vždy překvapením, jaké vzory...
Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky s česnekem a cheddarem

Bramborové dukátky jsou velice snadné na přípravu, ale přesto chuťově naprosto dokonalé. Příjemně křupou a voní česnekem. Skvěle se...
Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Hruškový štrůdl s brusinkami a ořechy

Obměňte klasický jablečný štrůdl za ten hruškový. Štrůdl je velmi jednoduchý, rychlý a pohostíte jim i větší návštěvu. Je příjemně...
Pohanková polévka se zeleninou

Pohanková polévka se zeleninou

Pohanka je bezlepková potravina, která je bohatým zdrojem rutinu. Ten je důležitý pro pružnost a pevnost cév. Polévka s pohankou v...
Novoroční vitamínový drink

Novoroční vitamínový drink

Vitamínový nápoj je skvělý jako ranní vzpruha po náročných bujarých nocích.